Siirry suoraan sisältöön

Onneli vie Oulu2026-hakukirjan Helsinkiin

21.4.2021

Kulttuuripääkaupunkikisa on loppusuoralla nyt kun vuosia valmisteltu hakemuskirja palautetaan opetus- ja kulttuuriministeriöön. Oulun kirja palautetaan tyylillä; kirjat matkaavat oululaisille tutulla Onneli-kirjastoautolla Helsinkiin. Kirjastoauton kyyti on kunnianosoitus oululaiselle kulttuurille ja lukuilolle.

Matka on alkanut aamulla seitsemältä. Onneli palaa takaisin kotiin torstaina ja on jälleen valmiina palvelemaan kaupunkilaisia. Onnelin matkaa voi seurata Oulu2026-sosiaalisen median kanavissa.

Julkaisuohjelma ulos torstaina

Kirja julkaistaan kaikelle kansalle torstaina 22. huhtikuuta klo 18 juhlaohjelmassa, joka näytetään Mun Oulun pääsivulla. Ohjelmassa kerrotaan hakumatkasta, hakemuksen sisällöstä, pohjoisuudesta ja kaupunkikulttuurista.

Keskustelemassa ovat mukana sanataiteilija Timo Harju, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio, ilmakitaristi Aapo Rautio, Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti, Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovesi ja Oulu Safaris operatiivinen johtaja Janne Soini.

Ohjelma aloitetaan ilmakitarashowlla ja päätetään oululaisen Lanain musiikilla. Lisäksi kumppanikunnat ovat mukana tervehdyksillään.

Saattojoukkion kapteenina kulttuurijohtaja Samu Forsblom.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Onneli-kirjastoauto lähti keskiviikkoaamuna kohti Helsinkiä, eli Oulun lopullinen hakemus matkaa kohti Euroopan kulttuuripääkaupunkia. Kuvat: Annu Höttönen

Lue myös