Siirry suoraan sisältöön

Merikosken voimalaitoksen alueella on noudatettava kulkuohjeita

9.6.2020

Voimalaitoksen patoluukut voivat avautua, mikä tekee voimalaitoksen läheisyydessä kulkemisesta vaarallista.

Merikosken patosilta on suljettuna kunnostustöiden vuoksi heinäkuun loppuun saakka. Kiertoreitteinä toimivat Rautasilta ja Merikosken sillat. Patoaltaan ja kauneusaltaan jakavan betonisen padon yli kulkeminen on kielletty. 

”Altaita jakavaa patoa käytetään hyvin usein kulkureittinä, varsinkin näin kesäaikaan”, kertoo Sami Karjalainen Oulun Energialta. ”Se ei kuitenkaan ole turvallinen oikoreitti.”

Patoluukkujen avautuessa vesimassat voivat purkautua hyvinkin nopeasti ja aiheuttaa vaaratilanteita. Kun patoluukut aukeavat, kuuluu hälytysääni. Tämän lisäksi hälytysvalot kertovat luukkujen avautumisesta. Näistä huolimatta, voi edestä pääseminen olla hankalaa ja hidasta. 

”Joka vuosi on mahdollisuus tällaiseen vaaratilanteeseen, että joku jää alle”, Karjalainen sanoo. 

Merikosken alueella on käytettävä vain merkittyjä kulkureittejä läpi vuoden. Patosillan ollessa remontissa kesän ajan, käyttävät ihmiset betonipatoa joen ylitykseen vieläkin enemmän. 

"On hyvä muistaa, että betonipadon yli kulkeminen on vaarallista aina, koska patoluukut voivat avautua milloin tahansa."

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun suihkulähteet.
Merikosken altaita jakava betoninen pato on kielletty kulkureitti.

Lue myös

Lue lisää aiheesta