Siirry suoraan sisältöön

Matti Ahteen muistosymposium huomenna – ohjelmassa musiikin ja muistojen ilotulitusta

20.5.2021

Oulun kaupunki kunnioittaa edesmennyttä ministeri Matti Ahdetta järjestämällä huomenna perjantaina 21. toukokuuta muistosymposiumin. Tilaisuus pidetään Oulun Lääninhallitustalon Valkoisessa salissa kello 13-15. Tilaisuudessa juhlapuhujina ovat ympäristöministeri Krista Mikkonen sekä kaupunkineuvokset Hannes Manninen ja Kari Nenonen.

Ministeri Matti Ahde tunnettiin myös erityisesti oopperataiteen ja musiikin suurena ystävänä. Sen vuoksi muistosymposiumissa on poikkeuksellisen monipuolinen musiikillinen kattaus.

Oulu Sinfonian jousikvintetti soittaa tilaisuuden aluksi Jean Sibeliuksen Andante Festivon. Suomalaiskansalliset tunnelmat jatkuvat Oulu Sinfonian puhallinkvintetin esittäessä Oskar Merikannon Valse lenten sekä Sibeliuksen Kuusen.

Juhlapuheiden lomassa sopraano Helena Juntunen laulaa Mika Rännälin säestämänä Giacomo Puccinin ja Antonio Vivaldin musiikkia. Lisäksi kuullaan Mika Rännälin sovittama Kaj Chydeniuksen laulu Ei puolikasta.

Muistosymposiumin iskelmämusiikin osuudesta vastaa Eino Grön Mika Rännälin pianosäestyksellä. Kuulemme laulut Kangastusta sekä Poika varjoiselta kujalta. Molemmat sovitukset ovat Mika Rännälin käsialaa. Tilaisuuden lopuksi kuulemme Matti Ahteelle läheisten muusikoiden Pertti Haipolan, Osmo Kaverin ja Silja Lassilan esityksiä.

Muistosymposiumiin voi osallistua suorassa verkkolähetyksessä perjantaina 21.5.2021 klo 13 alkaen osoitteessa www.ouka.fi/live. Tilaisuus on myöhemmin katsottavissa osoitteessa Matti Ahteen muistosymposium tallenne.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Matti Ahteen muistosymposiumin ohjelmassa on muistopuheita ja monipuolista musiikkia. Kuva: kaupungin arkisto

Lue myös