Siirry suoraan sisältöön

Luukut ovat osin auki nyt Oulussakin - yli 200 000 kirjastolainaa odottelee palautusta

27.4.2020

Tänään on Oulun pääkirjaston, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoihin voinut jo palauttaa kirjoja. Kaikkiaan palautuksia Oulun alueella odottelee noin 227 700 kirjaa tai muuta lainassa olevaa asiaa. Määrä on neljännes koko kirjastokokoelmasta.

Viime viikolla aluehallintovirasto antoi ohjeistuksen, jonka mukaan kirjastojen palautusluukut saa ottaa taas käyttöön. Tänään on siis avattu Oulun pääkirjaston sekä Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastojen palautusluukut.

Palauttamisella ei ole kiirettä, lainojen eräpäivät on siirretty kesäkuun alkuun ja niitä tullaan siirtämään vielä eteenpäin jos tilanne niin vaatii.

Myöhästymismaksuja ei myöskään kerry kiinniolon aikana. Palautusluukkuihin saa palauttaa vain kirjoja, esimerkiksi cd- ja dvd-levyt rikkoutuvat helposti palautusluukussa.

Porrastetulla palautuksella pyritään purkamaan palautusruuhkia ja edesauttamaan kirjastojen turvallista avaamista asiakkaille sen koittaessa. Kirjastojen avaamisesta jälleen yleisölle ei ole tehty päätöstä eli muiden kirjastoa koskevien toimenpiteiden osalta odotetaan tulevia hallituksen linjauksia.

Kirjalainoja voi käydä jo palauttamassa luukun kautta. Noin neljännes kirjaston lainakokoelmasta odottaa palautusta, joka on hurja määrä.

Lue myös