Siirry suoraan sisältöön

Linnanmaalle suunnitellaan viherkattoja ja viljelypihoja

2.4.2021

Huvilarannantielle Linnanmaa-Kaijonharjun alueella on toteutumassa vähähiilistä rakentamista ja vihreää asumista edistävä asuinkortteli. Kortteli rakentuu vaiheittain kuuden vuoden aikana tehokkaan joukkoliikenteen varrelle, Alakyläntien ja Huvilarannantien väliin.

Asemakaavamuutoksessa ohjataan rakentamista nykyisen rakennuskannan ehdoilla. Kaava mahdollistaa nelikerroksisten kerrostalojen nousemisen Alakyläntien varteen.  

”Huvilarannantien suuntaan rakentaminen laskee kaksikerroksisiksi rivitaloiksi. Huvilarannantien varteen on sijoitettu viherkattoiset autokatokset ja pysäköintitilat. Korttelin keskelle tulee sen asukkaita yhdistävä kylätalo”, kertoo kaavoitusarkkitehti Jonna Koivuranta

"Tilaa on varattu myös monipuolisille pihatoiminnoille, kuten viljelyalueelle, ja suunnitelmissa on sijoittaa kerrostalojen väliin etätyöskentelyn mahdollistavia tiloja." 

Autokatosten viherkatot on mainittu jo rakentamista määräävässä asemakaavassa. Osa vihreän korttelin tavoitteista sisältyy toteuttamissopimukseen kaupungin ja rakennusliikkeen välillä. Kortteli toteuttaa Rakennusteho Groupin Vihreän Korttelin -konseptia. Kortteli on myös ensimmäinen rakennushanke, jossa käytetään kaupungin viherkerroin-laskuria apuna vehreän piharakentamisen suunnittelussa. Viherkertoimen tavoitteet ylitetään kymmenellä prosentilla. 

"Asuinkerrostalojen katoille tulee aurinkopaneeleja. Myös kylätalo on suunniteltu niin, että se tuottaisi itse käyttämänsä energian." 

Rakennusteho Group Oy:n hankkeeseen liittyvän asemakaavamuutoksen on tavoitteena tulla lainvoimaiseksi kevään aikana. 

Tutustu: ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/huvilarannantie 

Vihreä myös pinnan alla 

- Rakennusteho tutkii Ruskon Betonin kanssa hukkabetonin käyttöä rakentamisessa

- sekä rakenteissa että taloteknisissä ratkaisuissa on painotettu vähähiilisiä valintoja

- kaikissa autopaikoissa on sähköauton latauspiste

- kestävään liikkumiseen kannustavat pyöräpysäköinnit, joiden yhteydessä pyörän pesu ja huolto on mahdollista

- rakennuksista teetetään hiilitaselaskelma

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Linnanmaan Huvilarantantie näyttää havainnekuvassa näin vehreältä. Kuva: Ouka

Lue myös

Lue lisää aiheesta