Siirry suoraan sisältöön

Liki 70 nuorta osallistuu valtakunnalliseen Leevi Madetoja -kilpailuun Oulussa

19.5.2022

Lähes 70 nuorta osallistuu valtakunnalliseen Leevi Madetoja -pianokilpailuun Oulussa 22.–28. toukokuuta. Kilpailusarjoja on kolme: alle 13-vuotiaat, 13–16-vuotiaat sekä 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää kilpailun nyt 12. kerran.

Alkujaan kilpailun piti olla tammikuun lopussa, mutta se siirrettiin toukokuulle koronan takia. Kilpailu pidetään Oulun ammattikorkeakoulun Poiju-salissa Linnanmaan kampuksella sekä Oulun musiikkikeskuksella.

Kilpailuun voivat ottaa osaa Suomen musiikkioppilaitoksissa, ammatillisella toisella asteella tai ammattikorkeakouluissa pianonsoittoa opiskelevat henkilöt, joihin luetaan myös lukuvuonna 2021–2022 läsnä olevat ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat.

17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan konserttofinaali pidetään Madetojan salissa Oulu Sinfonian konserttina perjantaina 27. toukokuuta kello 18.00. Kilpailun arviointilautakunta koostuu kokeneista pianotaiteilijoista ja pedagogeista. Puheenjohtajana toimii Tuija Hakkila ja muina raadin jäseninä Katariina Liimatainen, Janne Mertanen sekä Mika Rännäli.

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää pianokilpailun yhteistyössä Oulun konservatorion, Limingan seudun musiikkiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuki ry:n sekä Oulun seudun pianomusiikin ystävät ry:n kanssa. Kilpailu järjestetään noin joka kolmas vuosi.

Lisätietoja: www.pianokilpailu.oamk.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Säveltäjämestari Leevi Madetojan nimeä kantava pianokilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Oulun konservatorion sisäisenä katselmuksena joulukuussa 1988. Kuva 1910-luvulta: Finna/Helsingin kaupunginmuseo

Lue myös

Lue lisää aiheesta