Siirry suoraan sisältöön

Kulttuuritalo Valveen toimintakertomus 2020 on julkaistu

13.4.2021

Kulttuuritalo Valveen toimintakertomukseen on koottu poikkeukselliseksi kääntyneen vuoden 2020 muistoja ja tarinoita. Luonnollisesti toimintaa on varjosti korona, joka toi mukanaan myös uusia toimintamalleja.

Artikkeleissa luodaan katsaus vuosi sitten perustettuun ValveLiveen, kuullaan Oulun ylioppilasteatterin kokemuksia vuoden varrelta, perehdytään Kaupunginosataiteilija- ja Kirjat eläviksi kouluissa -hankkeisiin, tutustutaan kulttuurihyvinvointisuunnitelmatyöhön sekä Koulujen elokuvaviikon ennätysvuoden tunnelmiin.

”Valveella, kuten kaikkialla muuallakin, koronaepidemia muutti ja mullisti lähes koko vuoden toiminnan. Maaliskuun kuluessa valtaosa väestä siirtyi etätöihin, ja tavanomaisesta, vilkkaasta esityskeväästä tuli toisenlainen. – Eikä sitten kuitenkaan ihan toisenlainen”, kulttuuritalon johtaja ja kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotari muistelee pääkirjoituksessa.

Vuosi ei ollut helppo, ja se toi mukanaan monia muutoksia – mutta niin myös uusia aluevaltauksia.

”Muuttuvat ohjeistukset ja rajoitukset aiheuttivat monta kertaa haasteita toiminnan järjestämiseen. Valveellakin näimme, miten ensi-ilta peruuntuu siinä vaiheessa, kun tuotantoryhmä on jo kulisseissa odottamassa, tai miten valmis festivaaliesite vedetään viime hetkellä pois painosta”, sanoo Huotari.

”Virtuaalinen kulttuuriohjelma tavoitti kuitenkin yleisöä laajasti – myös kaukana kotikaupunkimme ulkopuolella. Uudenlainen vuosi toi siis varmasti mukanaan uusia ystäviä. Ja tietysti virtuaalituotannot olivat myös opettamassa uutta ja vauhdittamassa omaa kehittämistyötämme”, hän lisää.

Toimintakertomus löytyy kokonaisuudessaan tämän linkin takaa.

 

 

 

Valveenkaan viime vuosi ei ollut helppo, ja se toi mukanaan monia muutoksia – mutta niin myös uusia aluevaltauksia.

Lue myös

Lue lisää aiheesta