Siirry suoraan sisältöön

Koronavilkku ilmoittaa puhelimeen korona-altistumisesta

31.8.2020

Koronavilkku on puhelimeen ladattava sovellus, jonka avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.  

Palvelun käyttäjä saa tiedon, jos sovelluksen arvion mukaan hän on altistunut koronavirukselle. Jos käyttäjällä todetaan tartunta, hän voi ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi.

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

”Toivomme, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa”, toteaa THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

Koronavilkku ei tallenna käyttäjän nimeä, syntymäaikaa tai yhteystietoja. Sovellus ei pysty selvittämään ihmisten henkilöllisyyttä eikä se kerää sijaintitietoja.

  • Koronavilkun voi ladata maksutta yleisimmistä sovelluskaupoista.
  • Sovellus on ladattu sovelluskauppoihin tänään 31.8.2020, joten se ei välttämättä heti löydy sovelluskaupan hakutoiminnolla.
  • Latauslinkki ja ohjeet löytyvät verkkosivuilta https://koronavilkku.fi/
  • Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.
  • Palvelu on terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
puhelin, jossa ladattu sovellus
Terveyden- ja hyvinvoinnilaitoksella toivotaan, että mahdollisimman moni lataisi sovelluksen puhelimeensa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta