Siirry suoraan sisältöön

Koronan ilmaantuvuus laskussa Oulussa

15.12.2020

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Maanantaina todettiin kello neljään mennessä kahdeksan uutta tartuntaa ja 129 asetettiin karanteeniin.

Koronan ilmaantuvuusluvut ovat laskussa Oulussa, vaikka ne ovat edelleen korkeita. Terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan koronarajoitukset näkyvät Oulun luvuissa.

”Oulussa ilmaantuvuus on laskussa, mistä on kiittäminen oululaisia, jotka ovat noudattaneet suosituksia hyvin.”

Oulussa koronan kahden viikon alueellinen ilmaantuvuus on nyt 130,2 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 91,8.

Joulua suositellaan vietettävän pienemmällä väellä

Joulua on tänä vuonna hyvä viettää pienemmällä väellä ja matkustelua kannattaa välttää. Ennen joulua kannattaa välttää tilanteita, joissa koronatartunnan riski on kasvanut. Vältettäviä tilanteita ovat esimerkiksi ryhmäharrastukset, ravintolassa käynti ja yleisötilaisuudet.

Oulussa on tullut tietoon kaksi joukkoaltistumista, toinen suuri joukkoaltistuminen työpaikalla ja toinen Kastellin yläkoulussa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 15 henkilöä, määrä on kasvussa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testattavien määrä vähentynyt

Viime viikolla testausmäärä pieneni huomattavasti, noin tuhannella edellisestä viikosta. Yhteensä testattiin 3412 henkilöä. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Testattavien määrä pieneni huomattavasti, noin tuhannella edellisestä viikosta. Kuva: Carita Forsman

Lue myös