Siirry suoraan sisältöön

Kiimingin Viitantien ja Urheilutien peruskorjaus alkaa – joukkoliikenne siirtyy Kuusamontielle

20.5.2020

Oulun kaupunki käynnistää Kiimingin Viitantien ja Urheilutien peruskorjauksen tällä viikolla ja työt valmistuvat heinäkuussa 2021.

Rakennustyö aiheuttaa liikennehaittaa liikenteelle työmaa-alueen läheisyydessä, ja kesällä Viitantien läpiajoliikenne joudutaan ajoittain sulkemaan. Myös joukkoliikenne ohjataan poikkeusreitille Kuusamontielle kesän ajaksi kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Katujen peruskorjaus liittyy Kiimingin kampuksen asemakaavamuutokseen ja Kiiminkipuiston koulun rakentamiseen. Korjauksilla varaudutaan koulun myötä kasvavaan liikennemäärään ja parannetaan alueen liikenneturvallisuutta etenkin jalankulun ja pyöräilyn osalta. 

Hanke sisältää katujen ja vesijohtojen ja jätevesiviemäreiden peruskorjauksen sekä katuvalo-, sähkö- ja tietoliikenneverkon uusimista tarpeellisilta osin. Myös alueen hulevesiviemäröintiä parannetaan. Jalankulku- ja pyöräilyväyliä parannetaan, samoin kuin joukkoliikenteen pysäkkejä. Kohteen pääurakoitsijana toimii Maarakennus Ville Niemelä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tietöiden takia joukkoliikenne siirtyy Kuusamontielle.

Lue myös