Siirry suoraan sisältöön

Kaupunkikokous jakaa lasten ja nuorten ideoille 10 000 euroa

21.9.2020

Ensi viikon torstaina kokoontuva Lasten- ja nuorten kaupunkikokous päättää etäkokouksessaan 10 000 euron määrärahasta ja mille kohteille raha tullaan jakamaan.

Lasten- ja nuorten kaupunkikokous järjestetään torstaina 24. syyskuuta kello 12-15 etäyhteyden avulla. Tilaisuus jouduttiin perumaan toukokuulta koronatilanteen vuoksi. Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään nyt 12. kertaa.

Oulun kaupungissa toimivat lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät sekä nuorisovaltuusto ONE tuovat kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päättää. Päätökset määrärahan jakamisesta tekee edustajisto, joka muodostuu kaikista osallisuusryhmistä.

Kaupunkikokouksella on käytettävissään 10 000 euron määräraha, jonka käyttökohteista kokouksessa päätetään. Viime vuoden kaupunkikokouksessa määrärahaesityksistä toteutukseen äänestettiin muun muassa kirjaston nuorten huone -projekti, salibandyvarusteita Martinniemen koululle sekä lautapelejä ja viihdykettä eri koulujen välitunneille.

Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä eli kannanottoina eri asioista.

Kokousta seuraa etäyhteyksillä kutsuvierasjoukko, jossa on oppilaita Oulun eri kouluista opettajineen, osallisuusnuoria, päättäjiä sekä nuorten parissa työskenteleviä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuoret saavat itse ehdottaa, mihin avustus käytetään. Viime vuonna 10 000 eurolla hankittiin muun muassa salibandyvarusteita Martinniemen koululle. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta