Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginjohtaja Laajala hakee kaupunginjohtajan virkaa

18.10.2022

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala on virallisesti ilmoittanut hakevansa jatkokautta kaupunginjohtajana. Kaupunginhallitus päätti myöhään maanantai-iltana jatkaa viran hakuaikaa kahdella viikolla.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala tiedotti tiistaiaamuna hakevansa kaupunginjohtajan virkaa.

Kaupunginhallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan jatkaa viran hakuaikaa kahdella viikolla.

"Kaupunginjohtajana olen edistänyt Oulussa merkittävien kehittämishankkeiden käynnistämisiä. Näiden hankkeiden toimeenpanoa haluan kaupunginjohtajana jatkaa. Kaupungin tilanne on kaikilla tunnusluvuilla hyvä", Laajala sanoo tiedotteessaan.

"Johtajana minulla on kokemusta niin kuntien kuin valtiohallinnon vaativista johtotehtävistä. Aloitteestani olemme muun muassa yhteistyössä pohjoisen kaupunkien, kauppakamarien ja maakuntien liittojen kanssa tehneet Pohjoisen tulevaisuuskatsauksen ja Oulun seudun sidosryhmien kanssa seudun hallitusohjelmatavoitteet", Laajala sanoo.

"Minulla on ollut koko ajan vahva tunne ja halu johtaa Oulun kaupunkia ja koen, että minulla on edellytykset jatkaa työtäni kaupunginjohtajana."

Laajala kertoo arvioineensa uudelleen hakemista, koska "tilanne on elänyt hakuprosessin aikana".

"Minulla on ollut koko ajan vahva tunne ja halu johtaa Oulun kaupunkia ja koen, että minulla on edellytykset jatkaa työtäni kaupunginjohtajana ja edellytykset kehittää Oulua edelleen menestyväksi kaupungiksi yhdessä luottamushenkilöiden, kuntalaisten, yritysten ja muiden kaupungille tärkeiden sidosryhmien kanssa", Laajala sanoo.

Laajalan nykyinen kuuden vuoden virkakausi päättyy ensi keväänä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nykyinen kaupunginjohtaja Päivi Laajala ilmoittautui mukaan kaupunginjohtajakisaan. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta