Siirry suoraan sisältöön

Kamarimusiikki soi elokuussa

1.7.2020

Kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soi tarjoilee 6.–9. elokuuta kamarimusiikkikonsertteja Oulunsalo-talossa, Voimalassa, Tulindbergin salissa ja Valvesalissa sekä lounaskonserteissa teatteriravintola Vänmannissa. Festivaalilla nähdään myös teatteria, sanataidetta ja kuvataiteita.

Ohjelmisto on koostettu tänä vuonna pääasiassa kotimaisista muusikoista. Järjestelyissä on myös huomioitu riittävä väljyys ja konsertit esitetään ilman väliaikoja, jotta festivaalille olisi mahdollisimman turvallista tulla.

”Monen kuukauden hiljaiselon jälkeen olemme iloisia siitä, että päästään viimein elävän musiikin äärelle. Festivaalin esiintyjät tulevat paikoista, joista ei karanteenia vaadita. Olen iloinen, että saimme järjestettyä kokonaisen festivaalin”, festivaalin taiteellinen johtaja Kreeta-Maria Kentala kertoo.

Kansainvälistä väriä festivaalille tuo brittiläinen, Tallinnassa asuva harpistivelho Andrew Lawrence-King. Hän on musisoinut yhdessä barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentalan kanssa vuosikymmenien aikana monenlaisissa projekteissa. Perjantai-iltana 7.8. he pääsevät Voimala 1889:n lavalle ensimmäistä kertaa duona.

Näyttämöversio Sandrasta Valvesalissa lauantaina

Oulunsalo Soi tuo Ouluun näyttämöversion Heidi Köngäksen romaanista Sandra. Vuonna 2018. Monologia tähdittävät Jussi-palkittu näyttelijä Kaija Pakarinen ja oululainen sellisti Lea Pekkala. Sandra nähdään Valvesalissa lauantaina kello 19. Salin tämänhetkisten turvallisuusrajoitusten takia lippuja on saatavilla 40 kappaletta. Sandra nähdään myös suorana lähetyksenä Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla internetissä.

Festivaalilauantain aloitus kello 16 on Meri-Lapin jousikvartetin konsertti Tulindbergin salissa.

Oulunsalo-talo aloittaa ja lopettaa festivaalin

Viime vuodelta tutut iltamat avaavat myös tänä vuonna festivaalin Oulunsalo-talossa torstaina 6.8. Oulunsalo-talossa myös päätetään festivaali 9.8. ensimmäistä kertaa vietettävänä suomalaisen taiteen päivänä ja Tove Janssonin liputuspäivänä. Konsertissa kuullaan suomalaista kamarimusiikkia ja suomalaisia kesäisiä runoja ja kirjallisuuden helmiä.

Tänä vuonna Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija on valokuvataiteilija Seija Ulkuniemi. Hänen näyttelynsä Maalaustaiteen historioita (I) on esillä Oulunsalon kirjastossa 5.–28.8. ja se toteutetaan yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa, Oulu10:ssä ja Valveen lippumyymälässä (aukeaa 2.8.). Seuraamme tapahtumajärjestäjille annettavia ohjeita koronatilanteeseen varautumisesta. Muutokset mahdollisia.

https://www.oulunsalosoi.fi/

Oulunsalo Soi on Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry:n tuottama festivaali, joka on osa Oulun juhlaviikkoja.

 

Prunnitorilla konsertti
Kuva vuodelta 2019. Kamarimusiikkisafarin Iltanuotio, Prunnitorilla. Kuva: Iina Tauriainen, Oulunsalo Soi

Lue myös