Ilmakitarointi sytytti rakkauden Ouluun

Ouluun ihastunut Justin ”Nordic Thunder” Howard haki myös Oulun kaupunginjohtajaksi. Hän on nimittäin kokenut, että Oulu on muuttanut häntä, tehnyt hänestä paremman ihmisen. Kuva: Maiju Torvinen

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Justin Howard sanoo, että hän on tavannut elämänsä uskomattomimpia, älykkäimpiä, rakastavimpia, hyväksyvimpiä ja ystävällisimpiä ihmisiä juuri Oulussa.

”Oulu on tehnyt myös minusta paremman ihmisen”, Howard luonnehtii lempipaikkaansa.

Rokkiglooria vetoaa kansainvälisesti

Ilmakitaransoiton MM-kisat syntyi vuonna -96 Oulun Musiikkivideofestivaalille, kun sille mietittiin ulkoilmatapahtumaa.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen alkuperäiskäsikirjoittaja Jukka Takalo heitti ajatuksen ilmakitarafestivaalista. Siitä tulisi suoraan maailmanmestaruustasoinen.

Vuonna 2001 TIME listasi nämä MM-kisat yhdeksi maailman tärkeimmistä tapahtumista.

Tuottaja Hanna Jakku työskenteli Ilmakitaransoiton MM-kisoissa eri rooleissa 12 vuotta, myös kilpailun tuomaristossa yhden kerran.

Hanna Jakku tuntee ilmakitaransoiton MM-kisat hyvin. Kuva: Sanna Krook

”Meillä oululaisilla on aina ollut uskallusta tehdä asioita epätavallisesti. Vaihtoehtokulttuurimme poreilee voimakkaasti ja kulttuuripääkaupunkihanke on omiaan nostamaan uutta pintaan. Sieltä ilmakitarakisakin ponnisti, ja universaalisti rokkiglooriasta ammentavana se hurmasi myös kansainvälisesti”, Jakku luonnehtii.

Rakkautta takaisin oululaisille

Howard ajatteli ensin, että ilmakitara oli kaikkein naurettavinta mitä oli olemassa ja halusin olla maailman paras siinä.

”Mitä enemmän kilpailin, tajusin, että ilmakitara on myös paljon muuta”, Howard huomioi.

Ilmakitaroiva Howard ihastui Ouluun niin, että hän haki myös Oulun kaupunginjohtajaksi.  

”Olin vakavissani, vaikka tiesin, että mahdollisuudet ovat vähäiset, mutta halusin tuoda ihmisiä yhteen ja antaa takaisin samaa rakkautta mitä olen itse saanut oululaisilta.”  

Howard myös uskoo, että hänen sielunsa on kotoisin Suomesta, erityisesti Oulusta.

Uskomattoman maaginen paikka. Sitä Oulu Howardille on.

Juttu on ilmestynyt myös Kotiseutuliiton julkaisemassa Kotiseutupostissa. Kotiseutuliitto järjestää Kotiseutupäivät elokuussa Oulussa.

 

Lue myös