Siirry suoraan sisältöön

Hiihtokausi alkaa Oulussa – ensilumenlatu avoinna Sankivaarassa

11.11.2022

Jälleen on aika sovitella suksia jalkaan. Ensilumenlatu avataan Sankivaarassa perjantaina 11. marraskuuta kello 11. Ladulla voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä.

Ladun pituus on noin 1,5 kilometriä. Hiihtäminen on maksutonta. Valaistus on päällä kello 6–23 silloin kun on pimeää.

Ensilumenlatu on valmistettu pääosin purukasan alla säilötystä lumesta, joten lumen seassa voi olla epäpuhtauksia. Latu kunnostetaan yleensä varhain aamulla. Lisäkunnostuksia tehdään tarvittaessa. Runsaalla vesisateella kunnostuksia ei tehdä.

Ensilumenladun avaushetkeen asti reitti on työmaa-aluetta, eikä siellä liikkuminen ole sallittua. Saapuessa ja poistuessa on syytä myös huomioida alueella asuvat asukkaat sekä Mikonmäentien nopeusrajoituksen, joka 40 kilometriä tunnissa.

Sankivaaran ensilumenladun olosuhteita ja käyttäjämääriä voi seurata liikuntapalveluiden nettisivuilla näkyvistä latukameroista osoitteessa www.ouka.fi/liikunta

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sankivaaralla päästää suksimaan tänään kello 11 alken noin puolentoista kilometrin pituisella ladulla. Kuva: arkisto/Mikko Törmänen

Lue myös

Lue lisää aiheesta