Siirry suoraan sisältöön

Heikinharjun luontokodon ja Timosenkosken luontokoulun uusien tilojen avajaiset luontosunnuntaina

7.9.2023

Heikinharjun luontokoto ja Timosenkosken luontokoulu ovat saaneet uudet tilat Timosesta. Uusien tilojen avajaisia vietetään Timosessa ulkotapahtumana luontosunnuntaina 10. syyskuuta. Avajaiset on perheille suunnattu kestävän tulevaisuuden sisältöihin liittyvä toiminnallinen tapahtuma.

Vanha ja arvokas puutalomiljöö Timonen, entiseltä nimeltään Timosenkoti, Heikinharjussa on alun perin toiminut kestikievarina ja myöhemmin esimerkiksi päihdekuntoutusyksikkönä. Nyt paikka tulee osaksi oululaista kestävän tulevaisuuden opinvirtaa.

Kestävä tulevaisuuden opinvirta on Oulun kaupungin kehittämä toimintamalli, joka sisältää tavoitteita ja tekoja päiväkodeille ja kouluille, joiden avulla lapset ja nuoret kasvavat kohti kestävämpää elämäntapaa. Sen kolme keskeistä teemaa ovat luontosuhde, kiertotalous ja ilmasto-osaaminen.

Varhaiskasvatuksen luontokodon ja alakoulujen käytössä olleen Timosenkosken luontokoulun toiminta siirretään syksyn aikana Timoseen. Toiminta on tarkoitus laajentaa yläkouluihin ja myöhemmin myös lukioihin.

Timosessa toteutetaan kestävän tulevaisuuden opinvirtaan liittyviä oppisisältöjä saman katon alla. Siellä työskentelee kaksi luontokodon varhaiskasvattajaa ja luontokoulun opettaja. Esimerkiksi Kiertokaari on Timosen yhteistyökumppani. Timosessa on myös erillinen majoitusrakennus, jota luokat voivat varata yökouluja varten.

Avajaisten ohjelma 10.9.2023 klo 12–15:

  • Luontotutkimuksia ja perinneleikkejä sekä keppariratsastusta luontokoulun opastuksella
  • Steam-työpajassa värkkäillään yhdessä
  • Oulun kaupungin Kestävän tulevaisuuden opinvirta esittäytyy 
  • Kiertokaari jakaa lajittelu- ja kierrätystietoa
  • Soiva Siili esittää klo 13 alkaen Hannun eläinlapset - kuvalauluja ja laulukuvia.
  • Omat eväät kannattaa ottaa mukaan. Makkaranpaisto onnistuu nuotiopaikalla.
  • Osoite: Timosenkoskentie 70.

Kaikki Luontosunnuntait syksyllä 2023 tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Timonen eli entiseltä nimeltään Timosenkoti sijaitsee Timosenkoskentie 70:ssä, Heikinharjussa. Kuva: Mun Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta