Siirry suoraan sisältöön

Alkuviikosta alkanut epidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa

20.11.2020

Oulussa eilen torstaina iltapäivään mennessä todettiin 13 uutta koronatartuntaa. Uusia joukkoaltistumisia eilen oli kolme. Karanteeniin asetettiin noin 100 henkilöä.

Kouluissa joukkoaltistumisia Oulussa oli eilen kaksi. Merikosken Itäkangastien yläkoulun yksikössä asetettiin noin 60 henkilöä ja Oulunsalon Kirkonkylän koululla noin 30 henkilöä karanteeniin.

Kokonaisuudessaan eiliseen mennessä on Oulussa ilmaantunut uusia tartuntoja 41 kappaletta, mikä on jo lähes saman verran kuin viime viikolla yhteensä. Joukkoaltistumisia on tämän viikon aikana ilmaantunut yhteensä seitsemän. Karanteeniin on tällä viikolla asetettu noin 200 henkilöä.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla ja Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on 31,9 eli luvut ovat lievässä nousussa. Oulussa ilmaantuvuus on 55,4, ja se on myös lievässä nousussa. Seuraavan kerran epidemiavaihetta arvioidaan alueellisen koordinaatioryhmän toimesta tiistaina 24. marraskuuta.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa vähemmän kuin viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on myös hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen toimii sujuvasti

Testaaminen on vilkastunut tällä viikolla Oulussa. Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona.

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3. joulukuuta 2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen:

- kasvomaski julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa
- ei järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia
- ryhmämuotoisessa harrastamisessa noudatetaan tehtyjä ohjeita
- välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut
- tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle   

Oulun kaupungin koronasivut www.ouka.fi/korona

-

Oulussa ollaan edelleen vedenjakajalla, lähteekö korona kevään kaltaiseen nousuun vaan saadaanko epidemia taittumaan. Kuva: Carita Forsman

Lue myös

Lue lisää aiheesta