Vuolteen La Fiesta -päivä esittelee latinalaista kulttuuria, ruokaa ja musiikkia

Vuolle-talolla voi nauttia latinalaisamerikkalaisesta ruoasta ja kulttuurista lauantaina. Kuvituskuva: Mostphotos

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuolteen Ystävyyskeskus järjestää lauantaina 25. maaliskuuta klo 13–16 koko perheen La Fiesta -lattaripäivän Vuolle-talolla Heinäpäässä.

Tapahtumassa esittäytyvät Nigaragua, Ecuador, Meksiko, Peru, Chile, Venezuela, Brasilia, Kolumbia, Paraguay, Uruguay, Argentiina ja Kuuba. Ohjelmassa on muun muassa maiden tietoiskuja sekä tanssi- ja  lauluesityksiä.

Samalla yleisö voi tutustua myös eteläamerikkalaiseen kirjallisuuteen, opiskella espanjaa ja portugalia, herkutella eteläamerikkalaisilla ruoilla sekä keskustella paikallisten kanssa. Ohjelmassa on myös latinalainen disko.

“Toimintamme perustavoitteena on luoda kohtaamisten kautta monikulttuurisuutta, joka edistää  ymmärrystä, suvaitsevuutta ja tasa-arvoa. Mikä sen parempi yhdistävä tekijä kuin ruoka, musiikki ja tanssi, jotka tuovat meidät yhteen vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan? Halusimme myös tuoda iloa ja piristystä kaikille tänne pohjoisen perukoille pitkän talven jälkeen”, monikulttuurisuustyön päällikkö Anna Ristolainen sanoo Vuolle Setlementin tiedotteessa.

Tapahtumaa on ollut suunnittelemassa sekä toteuttamassa Ystävyyskeskuksen työntekijöiden lisäksi yli 50 vapaaehtoista, joista 37 on latinalais-amerikkalaistaustaisia. 

“Ihmiset ovat olleet kovin innoissaan mahdollisuudesta päästä esittelemään omaa kulttuuriaan ja maataan. Osa on jopa ommellut paikallisia vaatteita tanssiesityksiinsä”, Ristolainen kertoo.

Tapahtuman yhteydessä pidettävässä Oulu-Matagalpa-ystävyysseuran valokuvanäyttelyssä esitellään matagalpalaislasten elämää koulussa ja työssä.

Lisätietoja: vuolleoulu.fi/class/la-fiesta-lattaripaiva/