Vielä on kesäkirppiksiä jäljellä – Oulun Mannerheiminpuistossa voi lauantaisin tehdä kirppislöytöjä tai myydä itse

Anna-Maija Kekkonen sanoo, että ihmiset ovat yleisesti toivoneet katukirppistoimintaa Ouluun, mutta on vain odotettu jonkun tekevän sen eteen aloitteen ja nostavan homman pystyyn. Hän itse ostaa kirpputoreilta Kärppä-tuotteita niihin törmätessään. Kuvat: Antti A.T. Leinonen

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Antti Ahti Tapani Leinonen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Mannerheiminpuistossa on lauantaisin avoin ja ilmainen kirpputori 19. elokuuta saakka. Paikalle voi mennä kello 10–16 tekemään löytöjä tai sitten myydä itse yksityishenkilönä. Myyjänä tarvitset mukaasi vain oman pöydän, rekin tai vain pelkän viltin esillepanoa varten. Tapahtumalla on säävaraus.

Myyjät ovat sijoittuneet Mannerheiminpuistossa lavan ympärille.

Tuumasta toimeen

Kesäkirppiksen ideoinnin ja toteuttamisen taustalla on oululainen Anna-Maija Kekkonen. Hän kertoo saaneensa inspiraation kirppiksen järjestämisestä Rotuaari Piknikin jälkeen lukiessaan lehteä, jossa esiteltiin ajatusta kirppiksien ja myyjäisten pitämisestä Mannerheiminpuistossa.

”Mannerheiminpuistossa on ollut kirpputori valtakunnallisena siivouspäivänä, eli aina toukokuun ja elokuun viimeisenä lauantaina. Siellä ihmiset ovat puhuneet, miksi puistossa ei ole muutoin kirppistoimintaa – samaa olin itsekin miettinyt ja ihmetellyt”, taustoittaa Kekkonen.

”Soitin kaupungille kysyäkseni niistä vaatimuksista, joita tällaisen kirppistoiminnan käynnistämiselle on. Kaupungilta sainkin todella ystävällistä ja kannustavaa vastakaikua idealleni kuin myös neuvontaa lupahakemuksen kanssa. Kävin hakemassa lupaa lauantaikirppikselle ja se tuli aika nopeasti sähköpostiini”, Kekkonen jatkaa.

Keskusta-alueen elävöittämistä

Anna-Maija Kekkonen on käynyt jakamassa itse tekemiään mainoksia lauantaikirppiksestä kauppojen ilmoitustauluille, koska toivoisi ihmisten löytävän paikalle entistä paremmin.

”Ensimmäisenä lauantaina meitä oli vain muutama myyjä. Sitä seuraavalla kerralla tapahtuma peruuntui sateen vuoksi, mutta viime viikolla meitä oli kuusi ja tänään jo 17 myyjää. Paikan sijaintihan on oikein hyvä ja keskeinen.”

Ari-Pekka Sirviö myy itse valmistamiaan koruja, joiden tekemisessä on hyödynnetty muun muassa laser-tekniikkaa.
Ari-Pekka Sirviön hienoissa käsityökoruissa vilisee tuttuja hahmoja ja aiheita niin populaarikulttuurista kuin myös taiteen saralta.

Mannerheiminpuistossa on esiintymislava ja Kekkonen pohtiikin sen hyödyntämistä kirppistapahtuman yhteydessä.

”Esimerkiksi halukas bändi voisi tulla soittamaan yhtä aikaa paikalle.”

”Maalailin ensi keväälle, että heti siivouspäivän jälkeen olisi hyvä saada tämä pyörimään ikään kuin jatkumona. Kaupunkikuvan elävöittämisen vuoksi tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä. Olisi kiva, jos saisi lisää porukkaa mukaan kirppiksen järjestämiseen.”

Pari nuorta oululaista myi omavalmisteisia pirtsakan sävyisiä koruja ja niiden tekotarpeita viltin päältä.

Muita Oulun kesäkirppiksiä on Myllytullin kirpputori, joka järjestetään sunnuntaisin klo. 10–16 syyskuun puoleen väliin saakka. Lisäksi Oulun Kauppatorilla on pyörinyt kesäkirppis keskiviikkoiltaisin klo 17–21 ja se on auki viimeistä kertaa 9.8.

 

Mannerheiminpuiston lauantaikirppis 12.8 ja 19.8 klo 10–16.

Kauppatorin iltakirppis 9.8 klo 17–21.

Valtakunnallisena siivouspäivänä lauantaina 26. elokuuta Mannerheiminpuistossa järjestetään kirpputori.