Uudenvuoden juhlalähetys on kattaus kirkkainta oululaisuutta vuonna 2021

Mikko Salmi (vasemmalla) juontaa Asteen verran iloisempi uusivuosi -lähetystä. Studiovieraina ovat muun muassa Jenna Poropudas ja Sami "SimiSami" Alasimi.

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Johanna Maarit Mattola

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Viime päivät somessa on voinut osallistua myös juhlalähetyksessä julkaistavan Oulu-oodin sanoittamiseen. Kappaleen on lupautunut kursimaan kasaan Jukka Takalo. Hän sai tänä syksynä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnon monipuolisen uransa ansiosta. Takalo on musiikillisten intohimojensa lisäksi ollut mukana erilaisten tapahtumien ideoinnissa ja järjestämisessä Oulun alueella.

Viihdyttävää monipuolisuutta yleisön iloksi

Tänä vuonna virtuaalitaikuudestaan Suomen mestaruudella palkittu Joni Pakanen tarjoilee lähetyksessä viihdettä koko perheelle. Oululaislähtöinen Pakanen on tullut monelle tutuksi taikurina ja kokonaisvaltaisten show-elämysten tuottajana. Hänen esityksensä ovat yhdistelmä taikuutta, teatteria ja komiikkaa.

Studiossa nähdään myös Oulun yrittäjien vuoden yksinyrittäjänä palkittu Sami ”SimiSami” Alasimi. Hän on onnistunut luomaan alueen yksinyrittäjistä toimivan yhteistyöverkoston ja pitämään lipun korkealla myös haastavina aikoina. Puheen on lupautunut pitämään Juha Hänninen, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Muita Mikko Salmen isännöimän lähetyksen vieraita ovat jääkiekkoilija Jussi Jokinen, Oulu 2026 -hankkeen tuottaja Henri Turunen, sekä Oulun TikTok-tanssin esittelevä Jenna Poropudas.

TikTokista löytyvät omat yhteisönsä

TikTok on erityisesti nuorten keskuudessa suosittu mobiilisovellus, jossa jaetaan lyhyitä videoita. Jenna Poropudas aloitti videoiden teon TikTokissa 13-vuotiaana vuonna 2016 kun sovellus tunnettiin vielä nimellä Musical. Videoiden sisällöt vaihtelevat tanssillisesta kaikkeen sekalaiseen viihteeseen.

”Aloitin videoiden tekemisen lipsynkkaamalla musiikkiin. Lisää seuraajia sain 2019 kun tein lastenohjelmien ja tubettajien soundeihin lipsynkkejä”, kertoo Poropudas omasta polustaan tähän päivään.

Nykyään Poropudas tekee videoitaan 163 000 seuraajalle käyttäjänimellä jennaaws. Hyvää nostetta tilille toi myös viime syksyn Varjopiknikistä tehdyt Blind Channel– aiheiset videot. Siellä Poropudas itsekin kiinnostui bändistä.

”Ihmiset tykkäävät seurata muita, jotka tykkäävät samoista asioista”, Jenna tarkentaa sovelluksen logiikkaa.

Poropudas ohjaa TikTok -tanssitunteja Tanssikoulu Vamoksella 9-13 -vuotialle nuorille. Vuodesta 2021 Jennalle on jäänyt päällimmäisenä mieleen täysi-ikäistyminen ja ajokortin saaminen. Tällä hetkellä hän käy lukiota ja tekee sosiaalisen median sisältöjä työnään.

”Toivon, että vuosi 2022 on vähintäänkin yhtä kiva vuosi kuin tämä mennyt on ollut”, Poropudas hymyilee.

Lähetyksessä esiteltävä Oulun oma tiktok-tanssi on Jenna Poroputaan koreografiaan pohjaava. Myös katsojat voivat kuvata oman tanssinsa ja jakaa sen muille sosiaalisen median kautta.

Videotervehdyksiä oululaisille ympäri maan

Euroviisuissa menestystä haalinut Blind Channel lähettää juhlalähetyksessä terveisensä videolla. Muita videotervehdyksiä on luvassa muun muassa Talent-kilpailussa toiseksi tulleelta muusikko Julius Rantalalta, sekä Tanssii tähtien kanssa -kisan voittajilta Ernest Lawsonilta ja Anniina Koivuniemeltä. Vuoden tapahtumatuottajana Industry Awardseissa palkittu, Qstockin Sandy Kantola on myös mukana videollaan.

Uudenvuoden ohjelma ottaa katsojansa mukaan sosiaalisen median kautta. Tule mukaan viihtymään uuden vuoden aattona klo 18 Mun Oulun lähettämään juhlaan.

Katso juhlalähetystä täältä.