Siivouspäivänä kirpparoidaan jälleen – paikkoina esimerkiksi Mannerheiminpuisto, Hollihaka, Kiikeli ja Ainolanpuisto

Siivouspäivää viettiin myös sankoin joukoin vuonna 2017. Kuvassa oleva Åströminpuisto on vielä kunnostuksen alla, joten se ei ole käytössä tänä vuonna. Kuva: Siivouspäivä Oulu

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ensimmäistä valtakunnallista Siivouspäivää vietettiin Oulussa syyskuussa 2012, eli nyt on kyseessä jo kymppivuosi. Siivouspäivä järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa, viikon 21 lauantaina ja elokuun loppupuolella. Oulun Siivouspäivä on ollut vuosia Suomen toiseksi suurin tapahtuma Helsingin jälkeen.

Siivouspäivän ohjeet on laadittu yhteistyössä Oulun kaupungin ja Oulun kaupunkiympäristö kanssa.

”Oululaiset ovat aina olleet Siivouspäivän superjärjestäjiä. Alueet ovat jääneet siisteiksi ja sääntöjä on noudatettu”, kehuvat järjestäjät.

Oululaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä myyntipisteensä ilman erillistä lupaa kaupungin yleisille alueille kuten jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille. Tiettyjä sääntöjä on kuitenkin syytä noudattaa.

Otettava huomioon seuraavat seikat

Jokainen kirpputorin pitäjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspäivän sivustolla. Lisäksi myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia siitä, että nurmikot eivät vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä- tai tuolirakenteita.

Autolla ei saa ajaa puistoon, eikä muille nurmialueille. Myöskään puihin ei saa ripustaa mitään. Myyntipaikkoja ei saa pystyttää parkkipaikoille, Rotuaarille, Kauppatorille eikä myöskään Åströminpuistoon, jossa on vielä remontti kesken.

Kätevintä on valita myyntipaikka, johon voi helposti pyytää luvan, esimerkiksi lähikaupan piha. Lisäksi on hyvä kertoa myyntipaikasta niille, joille kirppiksestäsi voi aiheutua päänvaivaa eli myös naapureilta tai taloyhtiöltä kannattaa varmistaa lupa.

Lisäksi myyntihomma ei saa häiritä yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä.

Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät myös huolehtivat siivouksesta.

Ota käsidesi ja mahdollisuuksien mukaan myös digitaaliset maksuvälineet käyttöön.

Myyntipaikan voi rekisteröidä tästä linkistä.

Lisätietoja muun muassa tästä linkistä