Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 20. marraskuuta. Kuva: Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa ennakkoäänestyspaikkoja on kirkkoherranvirastojen ja seurakuntatalojen lisäksi monissa marketeissa ja oppilaitoksissa. Kiimingin seurakunnalla on lisäksi käytössä äänestysauto, joka kiertää Ylikiimingissä ja Yli-Iissä. Osassa ennakkoäänestyspaikoista voi äänestää kaikkina ennakkoäänestyspäivinä, osassa taas vain tiettyinä päivinä.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 20. marraskuuta, jolloin voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa.

Oulussa vaaleilla valitaan jäsenet oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa, sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka käyttää ylintä päätösvaltaa seurakuntayhtymässä. Vaaleissa valittavien luottamushenkilöiden toimikausi on 2023–2026.

Oulun alueella on yli 116 000 äänioikeutettua seurakuntalaista. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 20. marraskuuta 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulun suorittaminen tai konfirmaatio eivät ole äänestämisen edellytyksiä.

Lisätietoa: www.oulunseurakunnat.fi/seurakuntavaalit