Seppo Määttä: Parhaat ideat syntyvät yhdessä – kolmivuotias BusinessAsema on aidosti avoin kaikille

Näkökulman kirjoittaja on Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä. Kuva: Sari Karhu

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun BusinessAsema täyttää helmikuussa kolme vuotta. Se syntyi tarpeesta tuoda saman katon alle työnantajat, yritykset, opiskelijat, osaajat ja muut aktiiviset ihmiset kaupungista ja ympäröivästä maakunnasta. Tavoitteena on ollut saada osaajille töitä, yrityksille uusia yhteyksiä ja liiketoimintaa sekä mahdollistaa jatkuva oppiminen siihen soveltuvissa, erinomaisissa tiloissa.

BusinessAsema on onnistunut tehtävässään valtavan hyvin, vaikka alku oli karikkoinen. Vain kuukauden toimintajakson jälkeen alkoi koronapandemia, joka sulki yhteiskäyttötiloja ja rajoitti tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä – juuri niitä toimintoja, jotka BusinessAsemalla ovat avainasemassa toiminnan onnistumisen kannalta.

Asema on avoin, matalan kynnyksen paikka, joka mahdollistaa uudenlaisen tekemisen ja kehittämisen.

Kun pandemiasta viimein vapauduttiin, on BusinessAsema ottanut oman paikkansa yhtenä Oulun elinvoiman edistämisen tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Asema on avoin, matalan kynnyksen paikka, joka mahdollistaa uudenlaisen tekemisen ja kehittämisen. Monipuolisten palvelujen lisäksi kuka tahansa voi käyttää avoimia työskentelytiloja, kokeilla digitaalista pienvalmistusta FabLabissa, osallistua tapahtumiin ja verkostoitua.

BusinessAseman ytimessä ovat työllisyyden, yrittäjyyden, yritystoiminnan ja osaamisen kehittäminen. Erityinen painoarvo on uusissa, kasvuhakuisissa yrityksissä – uusien yritysten syntymistä vauhditetaan luomalla tilaa ja uutta toimintaa koko alueen startup-ekosysteemin kehittämiseen.

Kevään aikana palvelutarjonta ja myös kävijäkunta laajenee merkittävästi, kun maahanmuuttajien neuvonnan ja ohjauksen palvelut kokoava International House tulee toimimaan yhdessä BusinessAseman palveluneuvonnan kanssa.

BusinessAsema pureutuu juuri niihin teemoihin, jotka ovat Oulun tulevaisuuden kannalta olennaisimpia. Onnittelen kolmivuotiasta, vireää ja kehittyvää BusinessAsemaa ja kiitän kaikkia toimijoita arvokkaasta panoksesta alueemme ja sen asukkaiden elinvoiman, vireyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Erityisesti arvostan BusinessAseman toiminnassa sitä, että se on aidosti avoin kaikille. Kutsunkin kaikki oululaiset käymään BusinessAsemalla, tutustumaan sen tarjontaan ja toimijoihin sekä pohtimaan, miten sinä voisit hyötyä tästä oululaisten olohuoneesta. Tiedä vaikka löytäisit sieltä sinulle sopivia koulutuksia ja kursseja. Saat idean tuotteesta, jolla olisi kysyntää Oulussa ja laajemminkin. Ehkä kohtaat uusia ihmisiä, kenties tapaat tulevan yrittäjäkumppanisi.

Parhaat ideat syntyvät yhdessä. Niin syntyi myös BusinessAsema.

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu 13.2.2023 BusinessAseman blogikirjoituksena.