Rotuaari on kaikkien yhteinen olohuone – aukiolla on mahdollista järjestää omia tapahtumia matalalla kynnyksellä

Hanna Lahti kertoo kevään tulon lisäävän ulkoilmatapahtumien kysyntää, mikä vilkastuttaa elämää myös Rotuaarin alueella. Kuva: Oulun Liikekeskus ry

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yleishyödyllisiksi katsottavilta yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltä ei peritä lainkaan maksua Rotuaarin lavan tai aukion varaamisesta tai käytöstä, huomauttaa Oulun Liikekeskus ry:n tapahtuma ja markkinointipäällikkö Hanna Lahti

”Yrityksillekin lavan ja aukion käyttö on varsin kohtuullista. Tietysti tekniikka on semmoinen, joka jokaisen pitää itse tuoda mukanaan”, Lahti kertoo.

Lavan alla on sosiaalitilat, ja siellä on olemassa myös kiinteä äänentoisto, joka on saatavissa pientä maksua vastaan äänimiestä myöten käyttöön. 

Monipuolista keskusta-alueen elävöittämistä

Rotuaarin lavan ja aukion laaja-alaisempi ja monipuolisempi käyttö elävöittää tietysti ydinkeskustaa. Johtoajatuksena on, että tila olisi kaikkien hyödynnettävissä.

”Rotuaarin alue on kaikille mahdollisille käyttäjäryhmille avoin, lain rajoissa kunhan vain mennään. Millään lailla emme priorisoi mitään käyttäjäryhmiä. Se on demokraattisesti kaikkien käytössä”, taustoittaa Lahti.

”Toki toiminta, joka osallistaa monipuolisesti, on omiaan elävöittämään kaupunkikuvaa”, täydentää Lahti toivekuvia Rotuaarin seudun käytöstä.

Oulun Liikekeskus auttaa varausprosessissa

Rotuaarin lavan ja aukion varaaminen edellyttää luvan hakemista. Ennen sitä kannattaa olla yhteydessä alueen koordinoinnista vastaavaan Oulun Liikekeskukseen, josta saa asiaan tarkempaa ohjeistusta.

”Voimme tarkistaa varaustilanteen eli milloin siellä on vapaata. Voimme myös katsoa sen, onko ympärillä samantyyppistä toimintaa. Onko se sitten semmoista, että se vahvistaa tai kilpailee? Voimme myös sparrata ja auttaa tapahtumasuunnittelussa. On myös tiettyjä velvollisuuksia, mitä tapahtumajärjestäjien pitää ottaa huomioon”, sanoo Lahti.

Oulun Liikekeskus on yhdistys, jonka jäseniä ovat keskustan elinkeinotoimijat, ja se tekee hyvin tiivistä yhteistyötä kaupungin kanssa.

Ydinkeskustaan yhteisen olohuoneen tuntua

Rotuaarin tienoon käyttöönottamisen ja hyödyntämisen kynnyksestä on haluttu tehdä mahdollisimman matala. Huomioitavia seikkoja alueen varauksessa ja suunnittelussa ovat yleinen turvallisuus, kuten pelastustiet, sekä muut käyttäjät.

”Ilosanoma, jota haluamme kertoa, on se, että keskusta on kaikkien, ja me teemme yhdessä toisillemme eläväistä kaupunkia. Tämä on kaikkien olohuone, johon voi tulla nauttimaan. Mutta se on myös paikka, jonne tulla luomaan niitä sisältöjä muille”, visioi Lahti.