Peltokurjen siivet kantavat – levytyssopimus Northern Flame Musicin kanssa on unelmien täyttymys

Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen haluavat musiikillaan koskettaa tunteita sekä kertoa tarinoita elämästä ja kohtaamisesta. Kuva: Kirsi Tasala

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kun oululaiset Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen perustivat Peltokurki-duon vuonna 2018, heillä oli jo silloin selkeät päämäärät, joihin kuuluivat tunteita liikuttavan musiikin tekeminen ja levytyssopimuksen saaminen. Voitaneen sanoa, että tähänastiset tavoitteet on saavutettu, sillä kuulijat ovat ottaneet juurevat ja tarinoita pursuavat laulut omakseen, ja nimmareiden lisäksi kynää on käytetty nyt myös levytyssopimuksen allekirjoittamiseen.

“On todella hienoa olla nyt tässä ja jatkaa uran rakentamista Northern Flame Musicin kanssa. Ollaan tehty töitä kahdestaan niin pitkään, että tiimi ympärillä tuo uusia näkymiä ja mahdollisuuksia tulevaan.” Emma hehkuttaa.

Kohdataan ja tanssitaan

Tanssitaan on ensimmäinen levy-yhtiön kanssa julkaistava single ja se edustaa Peltokurkea parhaimmillaan: melodista, kaunista ja kuulijaa lähelle tulevaa musiikkia.

“Inspiraatio kappaleen syntyyn kirposi näytelmämusiikkia säveltäessä kesällä 2021, kun teimme uutta musiikkia Häräntappoase-musiikkinäytelmään. Klassikkoromaanissa Allun ja Kertun rakkaustarina jää kesken, kun Allu lähtee yllättäen kastelemaan kukkia. Tanssitaan on kertomus kesken jääneestä romanssista, rakkaudesta ja unelmista”, Emma ja Anna kertovat.

Tarinallisuus ja syvien tunteiden käsittely ovat Peltokurjen lauluille tyypillisiä piirteitä. Uusi sinkkujulkaisu jatkaa osittain samalla linjalla, mutta myös uuden aikakauden sävelet kuultavat läpi.

”Kappaleen kertosäe muistuttaa, että saa iloita hetkessä, vaikka tietää, että vääjäämätön muutos on edessä ja rakkaustarina tiensä päässä.  Meillä on vain tämä hetki. Pienestäkin kohtaamisesta voi jäädä itämään isoja asioita ja kaikkien kohtaamisten ei tarvitse olla vuosisadan rakkaustarinoita ollakseen merkityksellisiä ihmisen elämässä”, naiset kertovat.

”Tämä biisi edustaa meidän uutta aikakautta ja tuotantolinjaa, joka on löytynyt ihanan tuottajamme Aapo-Matti Puhakan kanssa. Biisi syntyi nopeasti ja loppu onkin historiaa”, he lisäävät.

Northern Flame Musicin toimitusjohtaja Ville Pusa innostui Peltokurjen musiikista ensikuulemalta.

”Peltokurjen musiikki on sellaista, mitä Suomen kansa juuri nyt kesän kynnyksellä janoaa. Musiikkia, joka vie lapsuuden maalaismaisemiin tai laiturin nokkaan juhannusaattona. Olemme innoissamme, että voimme vahvistaa suomalaista musiikkikenttää julkaisemalla kahden vahvan naisen visiota ja vahvistaa heidän unelmaansa”, Pusa sanoo.

 

Lue myös