Oulussa ikäihmisten vuorohoito suljetaan toistaiseksi

Vuorohoitoa rajoitetaan tartuntavaaran vuoksi. Se on tilapäistä hoitolaitoksessa tapahtuvaa hoitoa, jota järjestetään esimerkiksi omaishoitajan lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tai omaishoitajan sairastuessa.

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin ikäihmisille suunnattu vuorohoito suljetaan toistaiseksi. Uusia vuorohoitojaksoja ei järjestetä maanantaista 23. maaliskuuta alkaen. Vuorohoitoa tarvitsevat asiakkaat saavat tarvitsemansa välttämättömät palvelut kotiinsa. Parhaillaan käynnissä olevan vuorohoitojakson voi olla loppuun asti.

Vuorohoidon sulkemisen tarkoituksena on suojata ikäihmisiä koronavirustartunnalta.

Vuorohoito on tilapäistä hoitolaitoksessa tapahtuvaa hoitoa, jota järjestetään esimerkiksi omaishoitajan lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tai omaishoitajan sairastuessa.

Kaikkiin vuorohoidon asiakkaisiin tai heidän omaisiinsa ollaan yhteydessä. Samalla varmistetaan, että vuorohoidon asiakkaat saavat tarvitsemansa välttämättömät palvelut. Niistä sovitaan jokaisen omaishoitajan kanssa erikseen.

Erilaisissa kysymyksissä vuorohoitoon ja omaishoitoon liittyen saa neuvontaa omalta palveluohjaajalta tai ikäihmisten Aino-neuvonnasta 044 703 4973 arkisin kello 9–15. Kiireellisissä asioissa omaishoidon asiakkaat voivat soittaa KOTAS-palvelunumeroon 044 703 6974 (kello 7–22), jossa asiakkaille annetaan neuvontaa ja ohjausta. Hätätilanteissa tulee soittaa numeroon 112.

Lue myös