Mikko Salmi: Hyvän kierrättämisessä voittaa jokainen

Näkökulman kirjoittaja Mikko Salmi on Oulun kaupungin viestintäjohtaja. Kuva: Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kun maailman menoa seuraa Oulun korkeudelta, ei voi kuin ihmetellä sen mielettömyyttä. Sota sivistyneessä Euroopassa on niin käsittämätön juttu, että aamu-uutisia kuunnellessa täytyy edelleenkin nipistää itseään.

Sotauutiset kertovat meille karua kieltään ihmisen pahuudesta, ahneudesta ja vallanhimosta.  Ne muistuttavat meitä siitä, ettei pahan edessä saa olla hiljaa. Yhteiskunnan kehityksen suurimpana ongelmana ei ole pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.

Onkin tunnustettava se vääjäämätön tosiasia, että paha on vahvempi. Ei ole kuitenkaan syytä masentua, sillä vaikka paha onkin voimakkaampi, hyvää on enemmän. Hyvä elämä alkaa siitä, kun näemme toisen ihmisen kokonaan.

Muutin vappuna Metsokankaalle, hyvän elämän kehtoon. Tämän muutaman viikon aikana on ollut suorastaan liikuttavaa seurata, miten ihmiset auttavat toisiaan ja jakavat arjen asioita. Facebook-ryhmät pursuavat jaettavia tavaroita ja palveluja. Ei ole vielä keksittykään sellaisia työkaluja, joita ei Metsokankaan ryhmistä saisi lainaan. Lisäksi ”ämkoossa” koko kylä kasvattaa. Harva se päivä keskustellaan koppimönkijöistä ja lasten liikenneturvallisuudesta.

Metsokankaan tapaisia alueita löytyy Oulusta monia. Väitän, että Oulussa on mahdollista elää asteen verran onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää. Milloin sinä muuten laitoit viimeksi hyvän kiertämään?