Kunniaosoituksia, kuorolaulua, kynttilöitä ja kansanjuhlaa – itsenäisyyttä juhlitaan monin tavoin Oulussa

Perinteisiin kunnianosoituksiin voi osallistua Oulun hautausmaan sankari- ja muilla muistomerkeillä. Kuva: arkisto/Jaani Föhr

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Itsenäisyyspäivän ohjelmat alkavat kunnialaukauksilla ja lipunostolla Linnansaaressa aamuyhdeksältä 6. joulukuuta. Kunnianosoitukset jatkuvat sen jälkeen tuomiokirkon kirkkotarhan muistomerkeillä kello 9.45 ja Oulun hautausmaalla kello 11.30. Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset käydään alkaen kello 10.

Päätapahtuma eli Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän kaikille avoin kansalaisjuhla alkaa Madetojan salissa kello 13. Perinteistä itsenäisyyspäivän ohjelmaa on vielä kansalaisjuhlan jälkeenkin.

Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee kauppatorilta Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille kello 17.30 ja ylioppilaskunnan kuoro Cassiopeia esiintyy Rotuaarin lavalla noin kello 17.40. Oulun tuomiokirkossa on sävelhartaus kello 16.30 alkaen. 

Sinivalkoinen juhlavalaistus

itsenäisyyspäivänä on juhlaliputus koko kaupungissa kello 8–20 sekä juhlavalaistus eli kaksi kynttilää ikkunalla, kodeissa ja laitoksissa kello 18–20. Itsenäisyyspäivän juhlavalaistuksen lisäksi Oulun kaupunki toivoo, että kaikki kiinteistöt, joissa on mahdollista säätää valaistusta, vaihtavat värimaailman sinivalkoiseksi. Valaisu alkaa 5. joulukuuta kello 18 ja päättyy 7. joulukuuta kello 9. Lisäksi itsenäisyyspäivän aattona voi järjestää lähimmäisten kanssa kahvihetken kello 14.

Kaikki halukkaat voivat osallistua itsenäisyyspäivän ja sen aaton ohjelman toteuttamiseen. Ohjelmaan ehtii vielä ilmoittamaan avoimet itsenäistä Suomea juhlistavat yleisötilaisuudet, jotka järjestetään 5.-6.12.2022 välillä. Tilaisuuksien ilmoittaminen tapahtuu Oulun tapahtumakalenterin kautta.

Koko itsenäisyyspäivän ja aaton ohjelma on koottu osoitteeseen ouka.fi/itsenaisyyspaiva.