Koko perheen PilkkiFest jälleen Torinrannassa tulevana lauantaina – luvassa säkkituolin heittoa, onnenpyörää ja tietysti pilkkimistä

Ensimmäisenä vuonna PilkkiFest-talvitapahtuman yllätyssuosikiksi nousi Säkkituolinheiton universuminmestaruus-kisa. Kuvat: Susanna Nevala

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tulevana lauantaina Oulun Torinranta täyttyy talvisesta puuhasta kello 12-17, kun kaikille avoin koko perheen talvitapahtuma PilkkiFest saapuu kisoineen ja aktiviteetteineen. Toista kertaa järjestettävä talvipäivä rakentuu perinteisen pilkkikisan ympärille, mutta järjestäjien mukaan tapahtuman perimmäinen tarkoitus on tuoda aktiviteetteja ja eloa talviseen Ouluun.

”Päivän ohjelmaan kuuluu esimerkiksi Säkkituolinheiton universuminmestaruus-kisa, joka osoittautui ensimmäisenä tapahtumavuonna yllättävän suosituksi”, kertoo tapahtumaa järjestävä Nikolas Pajunen Wadessa Oy:sta.

”Lisäksi on halonheittoa, arpoja, Kultainen Onnenpyörä ja nyt uusimpana ilonlähteenä PilkkiFestin oma maskotti, Ilona-kala”, Wadessa Oy:n toimitusjohtaja Anna Lanas jatkaa listaa iloisena.

PilkkiFestissä voittajakalan ei tarvitse olla suuri. Palkintoja on kuitenkin tuhansien eurojen edestä. 

Pilkkikisaan osallistuvien tulee ostaa kisalippunsa tapahtumapäivänä kello 14 mennessä. Järjestäjät kertovat, että suurin suosio on ollut tänä vuonna joukkuesarjassa, mutta vielä jokunen joukkue mahtuu mukaan ja varsinkin avoimeen sarjaan ja lasten sarjaan on vielä hyvin lippuja jäljellä.

Kisassa palkitaan jokaisen sarjan painavin saaliskala, lisäksi lasten sarjassa jokainen osallistuja saa pienen palkinnon. Palkinnot ovat tapahtuman kumppaneilta, ja niitä on yhteensä tuhansien eurojen arvosta. Palkintoina on mm. älykelloa, vesiseikkailupuiston kausikorttia, festivaalilippuja, hotellilahjakortteja ja tuotepalkintoja.

Pilkkijät valtasivat jään viime maaliskuussa ensimmäisessä PilkkiFestissä. 

PilkkiFestin kisat ja aktiviteetit sijoittuvat viimekertaiseen tapaan Torinrannan edustalle merenjään päälle, mutta tänä vuonna talvipäivä leviää myös Kauppatorin alueelle, kun muut alueen toimijat tuovat torille koko perheen aktiviteetteja.

PilkkiFestin järjestäjät iloitsevat siitä, että tapahtuma laajenee eri toimijoiden yhteistyön ansiosta vuosi vuodelta, ja alueelle saadaan paljon kaivattua eloa talviaikaan.