Kirkollisveroprosentti pysyy ennallaan Oulussa

Kirkon ydintoimintoja ovat tiettyjen arvokiinteistöjen hoitamiset, jotka edellyttävät vuoteen 2026 mennessä jopa yli 30 miljoonan euron investointeja Oulun seurakunnille. Kuva: Antti A. Leinonen

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että kirkollisveroprosentti pysyy ennallaan 1,30 prosentissa vuonna 2024. Yhteinen kirkkovaltuusto päättää lopullisesti kirkollisveroprosentista kokouksessaan 7. marraskuuta.

Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemen mukaan Oulun seurakuntayhtymässä on tarkalla taloudenpidolla pystytty pitämään taloustilanne vakaana siitä huolimatta, että yleinen talouskehitys näyttää huolestuttavalta.

”Kirkon ydintoimintojen kannalta tietyt kiinteistöt ovat avainasemassa.  Arvokiinteistöjen hoito edellyttää kuitenkin jo vuoteen 2026 mennessä jopa yli 30 miljoonan euron investointeja Oulun seurakunnille”, kertoo Kiviniemi.

”Turvaamme toimintamme jatkuvuuden pitkässä juoksussa pitämällä huolta meille tärkeistä kiinteistöistä ja siitä, että ne vastaavat tämän ajan ja tulevaisuuden tarpeisiin. Emme halua joutua tilanteeseen, jossa joutuisimme tekemään isoja leikkauksia toimintamme keskeisistä sisällöistä”, hän lisää.

Oulussa kirkko toimii alueensa ihmisten parhaaksi tarjoamalla apua ja luomalla toivoa esimerkiksi ruoka-avun, perheneuvonnan, yksinäisten, vanhusten, nuorten ja lasten parissa. Oululaisista noin 69 prosenttia kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja vuoden 2022 lopussa jäseniä oli noin 147 000.