Kirkko sopeuttaa toimintojaan – Martinniemen seurakuntakodin käytöstä luovutaan

Rakennuksessa on seurakuntasali, johon mahtuu noin 80 henkilöä ja kerhotila. Jäähyväisjumalanpalvelus pidetään 14. tammikuuta. Kuva: Oulun srk

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntayhtymä on luopunut Martinniemen seurakuntakodin käytöstä. Haukiputaan seurakunnan tilojen käyttöä ja kuntoa selvitettäessä kävi ilmi, että vuonna 1985 valmistuneen seurakuntakodin korjausvelka on suuri ja käyttöaste matala.

Päätös seurakuntatalon sulkemisesta ja toiminnan siirtämisestä vuokratiloihin tehtiin tilatarveselvityksen hyväksymisen yhteydessä vuonna 2021.

Oulun seurakuntayhtymän tavoitteena on vähentää kiinteistöjensä määrää 30 prosentilla vuosina 2013–2026. Huonokuntoisista ja vähällä käytöllä olevista kiinteistöistä luopuminen on osa talouden tasapainottamiseen tähtäävää Seurakuntien toimintakyky 2026 -ohjelmaa.

Martinniemen seurakuntakodin sulkemisen jälkeen Haukiputaan seurakunnan käyttöön jäävät kirkon lisäksi seurakuntakeskus, Wirkkula ja Kellon seurakuntakoti.

Korvaavia tiloja muualta Martinniemestä

Martinniemen seurakuntakodissa toimiville ryhmille on järjestetty korvaavat tilat Martinniemen alueelta. Varhaisnuorten kerhot jatkuvat tammikuun alusta 2024 Martinniemen koululla ja aikuisväestölle suunnattu Juttukahvila siirtyy Martinniemen Kerholaan. Varhaiskasvatuksen päiväkerhot jatkuvat seurakuntakodissa, kunnes niillekin löydetään uusi tila.

”Toiminnan siirtäminen vuokratiloihin on taloudellisesti järkevin vaihtoehto. Kiinteistön osalta ensisijainen tavoitteemme on sen myyminen”, toteaa kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo.

Seurakuntakoti avaa ovensa hetkeksi tammikuussa, kun siellä järjestetään jäähyväisjumalanpalvelus 14.1.2024 kello 16.