Kansallista veteraanipäivää vietetään myös Oulussa jälleen perinteisin menoin

Seppeleet lasketaan Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkillä ja tilaisuudessa laulaa Oulun Tammenlehväkuoro. Kuvituskuva: Jaani Föhr

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa päivää kunnioitetaan perinteisin menoin. Lipunnostot alkavat Linnansaaressa ja Tuiran silloilla kello 9 Oulun Seudun Rauhanturvaajat ry:n toimesta. Seppeleet lasketaan kello 12 Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkillä yhteistyössä veteraanitahojen ja Oulun ev.lut. seurakuntien kanssa. Tilaisuudessa laulaa Oulun Tammenlehväkuoro.

Oulun kaupunki kutsuu sotiemme veteraaneja ja veteraanijärjestöjen edustajia Muistojen ilta -konserttiin Madetojan saliin. Konsertissa esiintyvät Oulun Tammenlehväkuoro ja MPK Pohjois-Suomen soittokunta sekä Madetojan musiikkilukion kuoro. Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen.

Keski-ikä 97 vuotta

Oulun Sotaveteraanikuoro aloitti Muistojen ilta -konsertin järjestämisen Oulussa vuonna 1988. Oulun Sotaveteraanikuoron nimi muutettiin vuonna 2021 ja nyt kuoro jatkaa perinnettä Oulun Tammenlehväkuoron nimellä.

Ennen Muistojen ilta -konserttia veteraanit kutsutaan saattajineen kahvitilaisuuteen klo 17 alkaen ravintoa Preludiin. Kahvitilaisuuteen kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Seppo Määttä.

Veteraaneja on vuoden 2023 alussa vielä lähes 3 000, heistä sotainvalideja on noin viisisataa. Veteraaniemme keski-ikä on yli 97 vuotta ja useita kymmeniä heistä on saavuttanut jo kunniakkaan sadan vuoden iän. Veteraanien puolisoita ja leskiä sekä sotaleskiä on noin 9 000.