Itsenäisyyspäivää vietetään perinteisin tavoin Oulussa – lue vinkit eri tapahtumiin tästä

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Itsenäisyyspäivä alkaa kunnialaukauksilla ja lipunnostolla Linnansaarella kello 9 ja itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksilla kello 10. Kunnianosoitukset muistomerkeillä tapahtuvat Tuomiokirkon kirkkotarhassa kello 9.45 ja Oulun hautausmaalla kello 11.30.

Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla alkaa Madetojan salissa kello 13. Kansalaisjuhla lähetetään suorana myös Mun Oulun verkkosivuilla.

Juhlaan on jaossa ennakkolippuja maanantaihin 6. joulukuuta asti tai niin kauan kuin niitä riittää. Oman lipun voi lunastaa Ticketmasterin kautta. Tapahtumassa juhlapuheen pitää kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Jenna Simula (ps) ja musiikista vastaa Oulu Sinfonia kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto. Juhlassa esiintyy myös Madetojan musiikkilukion tyttökuoro.

Ylioppilaita ja juhlavalaisua

Itsenäisyyspäivänä on ohjelmaa vielä kansalaisjuhlan jälkeen. Perinteinen musiikillinen Itsenäisyyspäivän sävelhartaus Oulun Tuomiokirkossa kello 16.30.

Ylioppilaiden soihtukulkue Intiön hautausmaalle lähtee Kauppatorilta kello 17 ja ylioppilaskunnan kuoro Cassiopeia esittää laulutervehdyksensä Rotuaarin lavalla kello 17.10, jonka jälkeen kulkue jatkaa kohti hautausmaata.

Itsenäisyyspäivän juhlinnan voi Oulussa aloittaa jo itsenäisyyspäivän aattona kahvittelemalla tai valaisemalle itselleen tärkeän kohteen. Voit järjestää yhdessä lähimmäistesi kanssa sinivalkoinen kahvihetken itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta kello 14 tai sovittaa kahvit myös muuhun kellonaikaan tuona iltapäivänä.

Juhlavalaista voi sinivalkoisin värein kodin, työpaikan tai muuten itselleen tärkeän, näkyvän kohteen. Valaisu alkaa 5. joulukuuta kello 18 ja päättyy 7. joulukuuta kello 9. Voit myös laittaa ikkunallesi kaksi kynttilää itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kello 18. Juhlaliputus koko kaupungissa ajoittuu 8–20 aikavälille.

Myös muita tapahtumia

Perinteisen ohjelma Oulun kaupungin kanssa toteuttaa seurakunta, Kainuun prikaatin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto, veteraaninjärjestöt ja Oulun yliopiston ylioppilaskunta. Itsenäisyyspäivän ohjelman lisäksi Oulussa on myös monia muita itsenäisyyspäivän tapahtumia.

Kaikissa tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia terveysturvallisuusmääräyksiä. Koko itsenäisyyspäivän ja itsenäisyyspäivän aaton ohjelma on koottuna ouka.fi/itsenaisyyspaiva sekä Mun Oulun tapahtumakalenterissa.

Itsenäisyyspäivän 6.12. ohjelma Oulussa

  • 8.00–20.00 Juhlaliputus koko kaupungissa
  • 9.00 Kunnialaukaukset ja lipunnosto Linnansaaressa, Pohjois-Suomen Tykkimieskilta, Oulun Seudun Rauhanturvaajat
  • 9.45 Kunnianosoitukset Tuomiokirkon kirkkotarhassa, Vuoden 1918 Vapaussodan sankarimuistomerkki. 
  • 10.00  Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset Oulun kirkoissa, Pyhän kolminaisuuden katedraali, Liturgia ja itsenäisyyspäivän kiitosrukoushetki
  • 11.30 Kunnianosoitukset Oulun hautausmaalla, Sankarimuistomerkki, vuosina 1939–45 kaatuneet, Vakaumuksensa puolesta 1918 kaatuneiden muistomerkki
  • 13.00 Kansalaisjuhla Madetojan salissa ja Mun Oulussa
  • 16.30 Itsenäisyyspäivän sävelhartaus Tuomiokirkossa                                      
  • 17.00 Ylioppilaiden soihtukulkue Kauppatorilta, Rotuaarin kautta Intiön hautausmaalle 
  • 17.10 Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeian laulutervehdys Rotuaarin lavalta
  • 18.00–20.00 Juhlavalaistus kodeissa ja laitoksissa