Helatorstain motoristikirkossa raikaavat jälleen moottorit ja gospelmusiikki

Moottoripyöräkerhon gospeltyyppisessä jumalanpalveluksessa pyydetään suojelusta tulevalle ajokaudelle ja kesän kilometreille. Kuva: Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suosio on ollut taattu jo 24 vuoden ajan.

”Kävijämäärä on vaihdellut säätilan mukaan, mutta kirkko on aina vähintään puolillaan. Todella monelle motoristille helatorstain motoristikirkko on niin tärkeä kevään merkkitapahtuma, että kirkkoon tullaan säällä kuin säällä”, kertoo yliopistopastori Ari Savuoja.

Motoristikirkon suosion salaisuus ei ole ainoastaan motoristien me-henki ja saatu siunaus, vaan myös jumalanpalveluksen rento luonne. Musiikista vastaa suurimmaksi osaksi ylikiiminkiläislähtöisistä soittajista ja laulajista koostuva Yki Gospel -bändi yhdessä kanttori Tuomo Rahkon kanssa.

”Musiikkityyli on tuunattu keskivertomotoristin suuntaan. Bändin käyttämät instrumentit ovat tuttuja musiikista, jota motoristit mielellään kuuntelevat. Myös useimmat laulut ovat entuudestaan tunnettuja, kuten Maan korvessa ja Suvivirsi. Niitä on helppo laulaa mukana ohjelmavihkosta seuraten, tai kuunnella esilauluryhmän tulkitsemana”, sanoo Savuoja.

Hiukopalaksi makkaraa

Osallistujat ovat monen ikäisiä ja erilaisista asioista kiinnostuneita, valtaosa toki motoristeja. Motoristikirkon meininkiin kuuluu myös prätkien ihailu ja niiden ympärillä kiertely. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan millä tahansa kulkutavalla apostolinkyydistä autoon.

Kirkonmenojen jälkeen motoristit ajavat perinteisen paraatiajon harjun kautta seurakuntatalon pihalle ilmaisille kirkkokahveille. Hiukopalaksi voi ostaa grillimakkaraa lähetystyön hyväksi.

Motoristikirkko järjestetään helatorstaina 18. toukokuuta kello 12 Ylikiimingin kirkossa yhteistyössä Gospel Riders -moottoripyöräkerhon kanssa.