Villa Victorin pop-up-ravintolatapahtuma tulee jälleen – makumatkoja ympäri maailman

Kotikokit ympäri maailmaa tarjoavat herkkuja oululaisille Aleksinkulmassa 18. marraskuuta. Kuva: Ritva Saloranta

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Värikäs Ravintola avaa jälleen ovensa lauantaina 18. marraskuuta kello 11-16 Aleksinkulmassa. Tarjolla on eri maiden herkkuja pikkurahalla.

Värikäs Ravintola -tapahtuma on monikulttuurikeskus Villa Victorin koordinoima pop-up-ravintolatapahtuma, joka kokoaa kotikokkeja eri puolilta maailmaa esittelemään oululaisille omaa kulttuuriaan sekä omien kotimaidensa tyypillisiä ruokia ja herkkuja.

Tapahtumalla on jo pitkät perinteet; sitä on järjestetty vuodesta 2012 alkaen. Värikäs Ravintola toteutettiin parhaimmillaan neljä kertaa vuodessa kansainvälisinä ravintolapäivinä, ja nykyisin kahdesti vuodessa, toukokuussa ja marraskuussa.

Eurolla tai viitosella herkkuja

Tapahtuman puuhanainen, Villa Victorin suunnittelija Mia Lindberg kertoo, että edellisessä, toukokuun Värikkäässä Ravintolassa Aleksinkulmassa kävi 1000 asiakasta, jotka nauttivat herkullisista mauista, iloisesta puheensorinasta ja kansainvälisestä tunnelmasta. Vakiokävijöitä on paljon. Yksikin asiakas kertoi suunnittelevansa aina matkan Rovaniemeltä Ouluun Värikkään Ravintolan aikaan, jotta pääsee mukaan makumatkalle.

Tapahtumassa voi tehdä helposti ja edullisesti makumatkan ympäri maailman kokoamalla herkuista haluamansa kokonaisuuden. Hintakaan ei ole este, sillä hinnoittelu on maltillinen, suorastaan edullinen.

”Eurolla saa pieniä maistiaisia, viidellä eurolla pienen annoksen ruokaa tai jälkiruoan. Tapahtumasta voi ostaa ruokaa myös mukaan esimerkiksi omaan rasiaan. Varaathan käteistä riittävästi, sillä ruoat maksetaan jokaiselle kotikokille erikseen käteisellä”, Lindberg hoksauttaa.

Kokkeja ympäri maailman

Mukana on kotikokkeja 17:stä eri ruokakulttuurista: Kiina, Peru, Turkki, Irak, Sri Lanka, Thaimaa, Japani, Indonesia, Viro, Nicaragua, Kolumbia, Vietnam, Venezuela, Ukraina, Intia, Bangladesh ja Puola.

Osanottajia on mukana lähes 30, sillä osa osallistujista jakaa myyntipöydän. Näin voidaan mahdollistaa mahdollisimman monen kiinnostuneen kotikokin mukaan pääsy.

“Kiinnostuneita olisi enemmän kuin mitä tapahtumaan voidaan ottaa, sillä tila asettaa omat rajoituksensa osallistujien määrälle”, Lindberg kertoo.

Yhdessä tekemistä ja uuden oppimista

Värikäs Ravintola tarjoaa luontevan ja myönteisen tilaisuuden eri kulttuurien väliselle kohtaamiselle sekä kotikokeille mahdollisuuden harjoitella tapahtumajärjestämistä, oppia toimimaan suomalaisessa yhteiskunnassa ja vahvistaa suomen kielen käyttöä arkipäivän tilanteissa. Mukana on myös OSAO:n matkailualan opiskelijoita harjoittelemassa käytännön tapahtumajärjestämistä ja auttamassa tapahtuman aikana tapahtuman toteutuksessa.

Värikäs Ravintola on mukavaa yhdessä tekemistä, osallisuutta ja uuden oppimista. Tapahtuman innoittamana ainakin yksi osallistuja on lähtenyt opiskelemaan kokiksi ja toinen mukana ollut on perustanut oman ravintolan.

Värikäs Ravintola osoitteessa Aleksanterinkatu 9, Oulu.

intialaista ruokaa

Värikkäässä Ravintolassa voi tehdä helposti ja edullisesti makumatkan ympäri maailman kokoamalla herkuista haluamansa kokonaisuuden. Kuva: Riikka-Maija Gardemeister

intialaista ruokaa

Ostoksilla käy vain käteinen raha. Värikkäästä Ravintolasta voit jatkaa matkaa vaikka Lumo-festivaalille, joka jatkuu klo 22 asti. Kuva: Riikka-Maija Gardemeister