Suositut hautausmaakierrokset monipuolistuvat Oulussa – uusia kierroksia erityisryhmille ja lapsiperheille

Suositut hautausmaakierrokset Oulussa alkavat jälleen kesäkuun alussa ja kestävät elokuun loppuun saakka. Kuva: Sanna Krook

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Opastetut kävelykierrokset Oulussa käynnistyvät jälleen Oulun hautausmaalla Intiössä ja Oulujoen hautausmaalla. Tänä kesänä Intiössä järjestetään kaksi kierrosta yhtä aikaa.

Intiössä teemoitetut kierrokset ovat maanantaisin 17. kesäkuuta –19. elokuuta. Oulujoella torstaisin 27. kesäkuuta, 11. ja 25. heinäkuuta.

Intiön kierroksia kävellään samaan aikaan kaksi. Kierrokset alkavat hautausmaan pääportilta Kajaanintie 1 kello 18 ja kestävät teemasta vaihdellen 1–2 tuntia. Oulujoen kierrokset alkavat kirkon parkkipaikalta kello 17.30 ja kestävät 18.45 asti.

”Kierrokselle voi osallistua siksi aikaa, kun itselle sopii ja olla mukana vaikka vain osan kierroksesta”, kertoo Päivi Rintamäki Oulun Seudun oppaat ry:stä.

Oppaat kertovat hautausmailla kiehtovia tarinoita Oulun vaikuttajista, merenkulun ja tervakaupan suuruuksista, sodan ja rauhan sankareista sekä kulttuuripersoonista. Tarinoita riittää lisäksi aivan tavallisista kaupunkilaisista.

Kolme ikisuosikkia

Tämän kesän uutuuksia ovat kahdesti järjestettävä esteetön kierros sekä perheille suunnattu, kevyempi kierros.

”Esteettömillä kierroksilla reitti on helppo kulkea. Lapsiperheiden kierroksella kerrotaan lapsia kiinnostavasti henkilöistä, jotka he ehkä jo tunnistavat”, Rintamäki paljastaa.

Vuosia hautausmaakierroksilla opastanut Rintamäki mainitsee kolme kiehtovaa henkilöä, jotka viehättävät kuulijoita vuodesta toiseen.

”Kansanperinteen kerääjä Samuli Paulaharju, leipomon Ouluun perustanut Katri Antell ja Zacharias Topeliuksen isoisä, kirkkomaalari Mikael Toppelius.”

Hautausmaakierrokset ovat maksuttomia eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan kannattaa ottaa juotavaa, sään mukainen varustus ja kevyet kesäkengät tai lenkkitossut.

Oulun seurakuntien tarjoamat kävelykierrokset toteutetaan yhteistyössä Go Arctic Eventsin ja Oulun seudun oppaat ry:n kanssa. Oppailla on käytössä äänentoisto.

Hautausmaakierrosten aikataulu ja ohjelma:

Intiö alkaen klo 18 (kaksi samanaikaista kierrosta)

ma 17.6. Helposti hautausmaalla – esteetön kierros + Kevyesti kerrottua – kierros perheille

ma 24.6. Tervaporvareista tehtailijoihin + Sodan ja rauhan sankarit

ma 1.7. Laulua ja soittua + Kynästä kirjoihin ja kansiin

ma 8.7. Helposti hautausmaalla – esteetön kierros + Kevyesti kerrottua – kierros perheille

ma 15.7. Sodan ja rauhan sankarit + Kynästä kirjoihin ja kansiin

ma 22.7. Leipää ja sirkushuveja + Kaiken takana on nainen!

ma 29.7. Kuvien tekijät + Laulua ja soittua

ma 5.8. Työn sankarit + Sodan ja rauhan sankarit

ma 12.8. Työn sankarit + Leipää ja sirkushuveja

ma 19.8. Kynästä kirjoihin ja kansiin + Kaiken takana on nainen!

Oulujoki alkaen klo 17.30

to 27.6.

to 11.7.

to 25.7.