Soppaa ja Rakkautta tuo kaupunkikulttuuria Kaukovainiolle – asukkaita kutsutaan kesän aloitukseen

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma luo uusia perinteitä Kaukovainiolle. Seuraava tapahtuma, joka järjestetään Hiirihaukantie 3:ssa, on järjestyksessään jo kolmas. Kuva: Heikki Kerätär

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma kutsuu Kaukovainion alueen asukkaita juhlistamaan kesän alkua lauantaina 25. toukokuuta. Tapahtuman tavoitteena on luoda paikallista kaupunginosafiilistä ja yhteisöllisyyttä. Taustalla on myös rakkaus omaan kaupunginosaan.

Kaikille avoin, pääsymaksuton Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma on Karjasillan seurakunnan järjestämä. Tapahtumapaikka on Kaukovainion S-Marketin edusta. Tarjolla on keittolounas, kahvittelua ja pientä makeaa kaiken ikäisille. Aikaisempien tapahtumien tapaan paikalle odotetaan noin sataa kävijää. Samalle päivälle osuva valtakunnallinen Siivouspäivä saattaa osaltaan nostaa kävijämäärää ja luoda elävää markkinatunnelmaa.

Kävijöitä viihdyttää musiikkiesityksellään duo Lammassaari & Kanniainen. Myös teatterimaailmassa vaikuttava kaksikko esiintyy tapahtumassa noin kello 12.30 alkaen. Duon svengaavaa harmonikkasäesteistä musiikkia edustaa huhtikuussa julkaistu bluessingle Anna Lou Blues.

Nuorimpia osallistujia varten paikalla on hauskaa puuhaa, kuten katuliituja sekä keppihevos- ja potkumoporata.

Seurakuntapastori Heikki Kerätär kutsuu alueen asukkaita rohkeasti mukaan.

”Tavoitteena on luoda iloisuutta ja positiivisuutta henkivä tapahtuma, jossa on hyviä kohtaamisia ihmisten kanssa. Samalla voi tutustua naapureihin sopan äärellä sekä jakaa ajatuksia seurakunnan työntekijöiden kanssa.”

Rakkaudesta kaupunginosaan

Kaukovainiolla ei ole seurakunnan pysyvää toimipistettä eikä kaupungin asukastupaa.

”Seurakunnalla on kuitenkin halu olla läsnä ja kulkea rinnalla ihmisten arjessa. Me haluamme näkyä vahvemmin Kaukovainion alueella ja myötävaikuttaa paikallisyhteisön rakentumiseen”, kertoo Kerätär tapahtuman taustoista.

Tapahtuman alkuun paneva voima on Kerättären mukaan nimenomaan rakkaus kaupunginosaa kohtaan. Tapahtuma on rahoitettu Kaukovainiolla pitkään asuneen pariskunnan jättämällä testamenttilahjoituksella. Toiminta on myös saamassa jatkoa elokuussa alkavan, Kaukovainion kyläpaikka -hankkeen myötä. Hankkeen rahoittaa Oulun seurakuntayhtymä.

Kaukovainiolla Soppaa ja rakkautta, la 25. 5. kello 12-14. Hiirihaukantie 3.