LinkedInin perustaja Reid Hoffman Ouluun – keskustelussa voiko ihmiskuntaa voimaannuttaa tekoälyn avulla

Oulun yliopistossa maanantaina 27. toukokuuta kello 9.30 alkaen pidettävän tilaisuuden otsikko on Ihmiskunnan voimaannuttaminen tekoälyn avulla. Reid Hoffmania haastattelee professori Harri Oinas-Kukkonen. Kuva: Oulun yliopisto

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun yliopiston kunniatohtori Reid Hoffman vierailee Suomessa ja esiintyy myös Oulun yliopistolla maanantaina 27. toukokuuta. Telluksen rennossa takkavalkeakeskustelussa on määrä keskustella, miten tekoäly voi toimia ihmiskunnalle voimaannuttavana ja hyödyllisenä tekijänä sekä auttaa meitä.

Reid Hoffman on yhdysvaltalainen internetyrittäjä, pääomasijoittaja ja kirjailija. Hän oli yksi LinkedInin perustajista, on ollut mukana Paypalin johtotehtävissä ja on tällä hetkellä osakkaana Greylockissa, joka on yksi Piilaakson johtavista pääomasijoitusyrityksistä.

Hoffman on myös toisena kirjoittajana kolmessa erittäin menestyneessä yrityskirjassa, jotka ovat The Start-Up of You, The Alliance ja Blitzscaling. Hän on myös Masters of Scale -podcastin isäntä.

Oulun yliopistossa maanantaina 27. toukokuuta kello 9.30 alkavan tilaisuuden otsikko on Empowering humanity through AI. Reid Hoffmania haastaa ja haastattelee professori Harri Oinas-Kukkonen, Oulun yliopiston Vakuuttavat verkko- ja mobiilipalvelut -tutkimusyksikön johtaja.

Tieteisfani pohtii ihmiskuntaa

Kun Hoffman valittiin pari vuotta sitten Oulun yliopiston kunniatohtoriksi, hän oli Oinas-Kukkonen haastattelussa etänä. Kyseisessä haastattelussa päästiin tutustumaan Reid Hoffmanin elämään ja uraan. Suurena tieteisfanina Hoffman alkoi pohtia ihmiskunnan oleellisia kysymyksiä jo lapsuudessaan. Hän oli kiinnostunut siitä, keitä me olemme, keitä meidän pitäisi olla ja mikä rooli teknologialla on siinä.

Uteliaisuus ihmisyyttä kohtaan ja inhimilliset pyrkimykset ovat olleet tärkeitä liikkeellepanevia voimia Hoffmanin menestyksekkäällä urapolulla. Hän on filosofinen pohdiskelija ja lähestyy informaatioteknologiaa aina ensin teknologiaa hyödyntävien ihmisten näkökulmasta.

Investointeja uutta tuoviin yrityksiin

Haastattelussa Hoffman paljastaa myös reseptinsä innovaatioihin ja kuinka hän tunnistaa, mihin sijoittaa. Menestyäkseen sijoittajan tulee tunnistaa yrityksiä, joilla on mahdollisuudet tuoda jotain perustavanlaatuista uutta ihmisten elämään ja yhteiskuntaan globaalilla tasolla.

Näin oli esimerkiksi Airbnb:n kohdalla, joka on yksi niistä yrityksistä, joihin Hoffman alusta alkaen uskoi sijoittajana. Näitä teemoja hän käsittelee ja jatkojalostaa myös vierailussaan Oulussa. Nyt seminaarissa mukana on vahvasti myös tekoälyn rooli, merkitys ja mahdollisuudet tulevaisuutemme muovaajana. Tilaisuus on keskusteleva.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 22.5. asti. Tilaisuuden sijainti- ja ohjelmatiedot löytyvät täältä.

Hoffmanin videohaastattelu löytyy tästä.