Höyhtyän ostarin 60-vuotisjuhlaa vietetään kansanjuhlan ja näyttelyjen merkeissä

Höyhtyän ostari tunnetaan myös OstariFestareistaan, jota tänä kesänä vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kuvituskuva: Vera Lakovaara

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Itseään Oulun uniikeimmaksi ostariksi tituleeraava Höyhtyän ostari juhlii 60-vuotistaivaltaan torstaina 13. kesäkuuta. Luvassa on järjestäjien mukaan taidenäyttelytäyteinen tilaisuus.

Arkkitehti Uki Heikkisen suunnittelema Höyhtyän ostoskeskus on valmistunut vuonna 1964. Sen muotokieli ja tyyli kuvastaa yhä aikaansa.

”Ostari ei näytä olevan missään tapauksessa purku-uhan alla, kuten monet ohikulkijat repliikeissään saattavat ajatella”, toteaa Ulla Kaislaranta, Lintulammen aluetoimikunnan taide- ja kulttuurivastaava.

”Rakennusten muodostama sisäpiha vahvistaa arjen yhteisöllistä kanssakäymistä ja monimuotoisten tilaisuuksien järjestämistä, yhtenä esimerkkinä siitä on tämä meidän torstaina 13. kesäkuuta kello 17 – 19 järjestämämme Oulun Uniikeimman Ostarin 60-vuotiskansanjuhla.”

Mikki auki

Kaislaranta myös tuottaa tulevan kansanjuhlan, ja toivoo paikalle tietysti runsaasti yleisöä.

”Tulossa on monitunnelmainen, vilkas ja musiikillisenkin Crew-teatteri-avusteista historiaperformanssia sisältävä ohjelma”, hän kertoo arvoituksellisesti.

Tapahtuma järjestetään Lintulammen aluetoimikunnan kautta ja mukana on ostarin liiketoimijoiden lisäksi myös Karjasillan seurakunta linssikeittosoppatykkeineen. Illan päättää kello 20 käynnistyvä Jokahenkilön Open Mic -puhetilaisuus Bar Lumossa.

Nuorten näyttely

Kokonaisuus sisältää myös 15–17-vuotiaiden kesäseteliläisten Unelmien ostari -seinämaalauksen virallisen julkistamisen. Latokartanontien puoleisen parkkipaikan seinustan ja päätyjen teoskokonaisuuden sisältö kumpuaa Lintulammen koulun iltapäivätoiminnan lasten ideoimasta unelmiensa ostarista, jonka suunnitelmia häämöttää myös heidän toteuttamassaan julisteen kuvituksessa.

Yhtenä osakokonaisuutena on ostarin läheinen Höyhtyä-Karjasilta alikulku. Tarjolla on lisäksi taidekierros, josta tiedot sijainteineen ja taiteilijoineen tullaan kiinnittämään Oulun Ostoskeskus Kiinteistö Oy:n lahjoittamaan tauluun porttikäytävän seinään.