Amerikanraudat valtaavat Ouluhallin jälleen viikonloppuna

American Car Show Oulu on kerännyt viime vuosina noin 7500 hengen yleisön. Kuva viime vuoden tapahtumasta. Kuva: Pasi Rytinki

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jo perinteisesti äitienpäivän yhteyteen sijoittuva American Car Show Oulu järjestetään viikonloppuna Ouluhallissa, nyt jo 45. kerran. Tänä vuonna kilpasarjoissa on mukana myös nuorille harrastajille suunnattu bensalenkkari-sarja.

Oulun suosituimpiin kevättapahtumiin ja kuuluva American Car Show tuo Ouluhalliin tänä vuonna noin 150 ajoneuvoa, joista yleisö voi äänestää suosikkiaan. Mukana on tuttuun tapaan autojen lisäksi moottoripyöriä.

American Car Club Oulu Ry:n puheenjohtaja Mika Tapio kertoo, että näyttelyn erikoisuuksiin kuuluu muiden muassa keminmaalaisen Ilpo Varosen rakentama Dodge Challenger vuosimallia 1970, joka kääntänee katseita.

”Sitä on tehty tosi kauan, se on ihan maailman huipputasoa oleva auto. Siellä on myös entisöityjä muskeliautoja ja 50-luvun autoja, jotka ovat myös ihan huipputason vehkeitä. Custom-luokassa on ympäri maailmaa noteerattuja autoja”, Tapio vinkkaa.

Lauantaina näyttely aukeaa yleisölle kello 16. Ohjelmassa on kulkupelien lisäksi muun muassa North Hill Country Dancersin tanssiesitykset, burleskinäytökset sekä Good Stuff -rockabillytrio.

Äitienpäiväsunnuntaina tapahtumassa vierailevia äitejä muistetaan ruusuilla, ja myös lapsille on ohjelmaa, kun Maailman vahvin pupu esiintyy. Pin-up- ja vintageharrastajien yhdistys Pin-up Petrols järjestää 50’s Housewife -esityksen.

Nuoria harrastajia löytyy

Näyttely huipentuu palkintojenjakoon sunnuntaina kello 16. Tänä vuonna mukana on myös uusi ”bensalenkkari-luokka” eli alle 18-vuotiaille rakentajille suunnattu palkinto.

”Siinä on mukana mopoja ja autoja. Se on saanut ainakin nuorison puolella tosi innostuneen vastaanoton, ja sieltähän niitä tulevaisuuden rakentajia tulee. Meille on kerhoonkin tullut nyt nuorta porukkaa ja uusia harrastajia aika paljonkin tässä parin vuoden sisällä”, Tapio iloitsee.

American Car Show on kerännyt kahtena edellisenä vuonna 7500 kävijää Ouluhalliin. Tapion mukaan viiden vuoden päästä oleviin 50-vuotisjuhliin on jo henkisesti varauduttu.

”Onhan se iso virstanpylväs, kun 50 vuotta on vedetty yhtä soittoa. Pari koronavuotta jouduttiin jättämään väliin, mutta silloinkin tehtiin kaikki järjestelyt valmiiksi, kun ei yhtään tiedetty, voidaanko järjestää tapahtumaa”, Tapio kertoo ja arvelee, että nyt 45-vuotias American Car Show taitaa olla jo Oulun vanhin lähes yhtäjaksoinen messutapahtuma.