Äimäraution raviradalla järjestetään Kansainvälisen romanipäivän tapahtuma

Äimäraution romanipäivänä 8. huhtikuuta on mahdollista käydä tutustumassa myös varikkoalueeseen. Kuvat: Oulun ravit

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Maanantaina 8. huhtikuuta vietetään Kansainvälistä romanipäivää ja Äimäraution raviradalla järjestetään tapahtuma, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta, miten romanikulttuuri, raviurheilu ja hevoset ovat osa raviradan elämää. Iltaravit jouduttiin keliolosuhteiden takia siirtämään Rovaniemelle.

Kansainvälistä romanipäivää on vietetty vuodesta 1971 alkaen ja sen tarkoituksena on romanikulttuurin ja kielen kunnioittaminen osana eurooppalaista kulttuuriperintöä.

Äimäraution tapahtuman avulla halutaan lisätä tietoisuutta ja yhdistää olennaisesti myös romanikulttuuriin kuuluvat hevoset ja raviurheilu osaksi yhteistä kokonaisuutta. Oulussa järjestettävä tapahtuma on yksi koko valtakunnan Romanipäivän ykköstapahtumista.

Maanantain tapahtuma 8. huhtikuuta alkaa jo kello 12, jolloin opiskelijat pääsevät tutustumaan romanien historiaan ja kulttuuriin luentojen, näyttelyn, tapahtumatorin ja aitojen kohtaamisten myötä. Tilaisuudessa on mahdollista tutustua myös raviradan toimintaan kuten varikko- ja tallialueeseen ja yleisö saa kosketuspintaa elävään hevoseen.

Varoja kerätään Mieli ry:lle

Iltapäivällä kello 16.00-17.00 vuorossa on erilaisia puheenvuoroja, haastatteluita, musiikkiesityksiä, palkitsemisia ja kakkukahvit. Samalla nostetaan esiin raviurheilun parissa toimivia romaneja, kuten ohjastajia, valmentajia, hoitajia ja omistajia. Tämä osuus on nähtävillä myös Äimäraution raviradan livestreamina YouTubessa.

Päivän oli tarkoitus päättyä iltaraveihin Äimärautiolla, mutta ne jouduttiin keliolosuhteiden takia siirtämään Rovaniemelle. Illan muun ohjelman kohtalosta tiedotetaan viikonlopun aikana.

Lisätietoja Äimäraution tapahtumasta tästä linkistä.