Yrittäjä, anna palautetta kotikuntasi palveluihin – Suomen Yrittäjät kerää tietoa kentältä

Kyselyn avulla yritetään parantaa yrittäjien asemaa ja heille tarjottuja palveluita kotikunnassaan. Kuva: Mostphotos

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuonna 2020 peräti 10 400 yrittäjää vastasi edellisen kerran kyselyyn eri puolilta maata. Pohjois-Pohjanmaa pärjäsi hyvin. Kärkikuntiin kuuluivat Kärsämäen lisäksi myös Oulainen ja Kempele.

Kunnille ja yrittäjäyhdistyksille toimitetaan kyselytutkimuksen tulokset. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä. Jotta tuloksissa näkyy aidosti yrittäjien mielipiteet, on tärkeää, että jokainen jäsenyrittäjä kertoo oman näkemyksensä.

Kyselyn vastausaika on 31. maaliskuuta asti. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kyselyyn pääsee tästä linkistä.

Miksi tämä kysely on tärkeä?

  • Yrittäjä pääsee antamaan palautetta ja arvioimaan oman kuntansa toimintaa: Mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa.
  • Kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan mm. kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille.
  • Yrittäjäyhdistykset saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa.
  • Kunnat ja niiden yrittäjiä palvelevat yhtiöt saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta tarjoamistaan yrityspalveluista: Parantavatko yrityspalvelut yrittäjän arkea ja saako palveluita matalalla kynnyksellä? Toteutetaanko julkiset hankinnat pk-yrityksiä huomioiden?
  • Kyselyn tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 18.5.2022.