Uusi S-market avataan Oulun Ritaharjuun – hukkalämpö pumpataan kaukolämpöverkkoon

Ritaharjun Ässä avataan torstaina 31. maaliskuuta. Kuvat: Arina

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ritaharjun S-market on ketjun 33. myymälä Arinan toimialueella Pohjois-Suomessa. Uusi market avataan torstaina 31. maaliskuuta kello 10.

Arina työllistää Ritaharjun S-marketissa 19 henkilöä. Joukossa on sekä työuraansa aloittelevia nuoria että jo kokeneita kaupan alan ammattilaisia.

Ritaharjun avauksen yhteydessä nykyisen Kuivasrannan Salen toiminta päättyy ja ruokakaupan palvelut keskittyvät uuteen yksikköön ja sen ympärille. Salen henkilökunta siirtyy työskentelemään Ritaharjun S-marketiin.

Kaupan viereen avattavat ABC CarWash-pesuasema ja polttonesteen tankkaus helpottavat monen alueen asukkaan arkea. Marketpäällikkö Maija Kiljon mukaan ritaharjulaiset halutaan pitää mukana myymälän kehittämisessä ja toiveita valikoiman täydentämiseksi kuunnellaan.

”Olemme kuunnelleet asukkaiden toiveita tarkalla korvalla. Meiltä löytyy muun muassa runsaasti luomua, kasvipohjaisia ja vegaanisia tuotteita sekä erikoisruokavaliotuotteita”, sanoo Kiljo.

Postille ulkoautomaatti

Ritaharjun S-marketin valikoimaan kuuluu yli 11 000 tuotetta, joista 80 prosenttia on kotimaisia. Myymälästä löytyy satoja pohjoissuomalaisia ruokatuotteita kymmeniltä lähialueen tavarantoimittajalta. Asiakkaita palvelee myös Postin ulkoautomaatti, josta paketit voi noutaa vuorokauden ympäri.

”Uusinta uutta meillä on myös pullonpalautusta nopeuttava muovipullojen ja tölkkien suursyömäri Tomra R1, jonne voi kertakaadolla palauttaa yli 100 palautuspulloa- ja tölkkiä”, Kiljo lisää.

Sähköautojen latauspisteet avataan myöhemmin tämän vuoden aikana.

Ritaharjussa kylmälaitteiden hukkalämpö otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla

Päästöttömyys on ollut tärkeä perusta uuden myymälän suunnittelussa. S-market Ritaharju on tältä osin edelläkävijä, sillä kylmälaitteiden hukkalämpö otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Yhteistyöllä kaukolämpöverkkoon saadaan syötettyä korttelikaupalla päästötöntä lämpöä noin 500 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Arinan mukaan sata prosenttia sen toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan jo nyt uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

S-market Ritaharju, Osoite: Ritakierros 2-4, Aukioloajat: ma-la 7-23, su 9-22. Myymälä avataan to 31.3. klo 10.