Unirestan Juhula Cateringin menuille ensimmäinen Arctic Food Lab -tuotemerkki

Menu Juliniassa on muun muassa paahdettua palsternakka-porkkanakeittoa savuporomurulla. Kuvat: Uniresta

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uniresta Oy on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan omistama ravintolayritys. Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 60 vuotta Unirestan edeltäjän Oulun ylioppilasapu ry:n perustamisesta. Uniresta on yhteiskunnallinen yritys ja yrityksen tuloksella edistetään oululaisten opiskelijoiden hyvinvointia.

Yrityksen ravintolatoiminnalla on sertifioitu laatujärjestelmä ja Unirestan kymmenessä toimipaikassa eri puolilla Oulua työskentelee yli 60 ravintola-alan ammattilaista. Arctic Food Lap -tuotemerkki on osa Oulu2026:n toimintaohjelmaa.

”Olemme todella ylpeitä saadessamme Juhula Cateringin menuille Arctic Food Lab -tuotemerkin käyttöoikeuden ensimmäisenä catering-alan toimijana Oulussa. Täysin oululaisena ja oululaisten opiskelijoiden omistamana yhteiskunnallisena yrityksenä paikallisuus, lähiruoka ja vastuullisuus ovat meille sydämen asioita”, sanoo Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Potnapekka-buffessa on muun muassa Merilapin karitsan rosvopaistia, karpalo-juureskastiketta, Koskenlaskija-juustoperunoita ja kuusenkerkkäpunajuuria.

Paikallisia raaka-aineita

Juhula Cateringin Arctic Food Lab -menujen raaka-aineina on käytetty paikallisia herkkuja. Kaikki menujen perunat ja juurekset tulevat lähialueen tiloilta ja leivät ovat paikallisilta leipomoilta. Nokkosta ostetaan muun muassa villiyrtti-keräilijöiltä Kiimingin alueelta. Merilapin karitsa tulee Kalajoki-Tornio -välisen alueen lammastiloilta.

Kalat ovat pääosin Perämereltä ja Oulujärveltä. Spelttihelmi tulee Suomusjärveltä Birkkalan tilalta. Sienet ovat Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta. Kuusenkerkkä on kerätty Lapin luonnosta maanomistajien luvalla. Poro tulee muun muassa Sallivaaran, Hirvasniemen alueelta ja marjat tulevat lähialueelta.

”Aina välillä me oululaiset itsekin unohdamme, miten hienoja raaka-aineita ja makuja tästä lähialueelta löytyy. Lähiruoka on myös ekoteko. Kannattaa suosia paikallista”, vinkkaa Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Perinteitä kunnioittaen

Juhula Cateringin Arctic Food Lab -menut on suunnitellut yrityksen tuotekehityspäällikkö Jarmo Väänänen yhdessä keittiömestari Janne Hutun kanssa. Menujen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet lähialueiden raaka-aineet ja maut.

”Perinteitä kunnioitetaan modernilla tavalla. Paitsi raaka-aineissa, paikallisuus näkyy myös menujen nimissä, jotka on poimittu Oulun ja yrityksen historiasta. Tarjolla ovat menut Reidar, Julinia ja Kesäleski sekä Potnapekka-buffet”, Unirestan kokit kertovat.

”Potnapekka on paitsi oululaisille tuttu minijuna myös Juhula Cateringin omistajan Unirestan aikaisemman ravintolan nimi. Reidar taas on kaupungin legendaarisin opiskelijaravintola. Kesäleski ja Julinia ovat olleet yrityksen suosittuja ravintoloita aikoinaan.”

Lisätietoja Juhula-menuista.