Torihotelli puhallettiin henkiin – Scandic vuokraa rakennuksen, hotelli tarkoitus avata vuoden 2025 lopulla

Rakennustyöt torihotellin työmaalla pyritään saamaan uudelleen käyntiin tämän vuoden aikana, jolloin Scandicin vuokraama hotelli olisi valmis avattavaksi vuoden 2025 lopulla. Kuva: Pasi Rytinki

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuosien ajaksi pysähtynyt Oulun torihotellihanke on vihdoin nytkähtänyt eteenpäin, kun Scandic-ketju on tehnyt vielä keskeneräisestä rakennuksesta vuokrasopimuksen rakennusyhtiö SRV:n kanssa. Kauppahallin vieressä sijaitseva Scandic Go -hotelli on tarkoitus avata vuoden 2025 lopulla.

Scandic-hotelliketju tiedotti tiistaiaamuna tehneensä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen SRV:n kanssa uudesta Scandic Go -hotellista Oulun ydinkeskustassa.  Keskeneräisen torihotellin paikalle torin laidalle tulevan hotellin odotetaan avautuvan vuoden 2025 loppupuolella. Hotelliin tulee 144 huonetta.

Hotelli kuuluu Scandicin niin sanotun economy-luokan Scandic Go -ketjuun, joka pyrkii houkuttelemaan matkailijoita muun muassa ”hyvällä hinnalla, viihtyisällä designilla ja vaivattomilla palveluratkaisuilla”. Hotellin ensimmäisessä kerroksessa on ravintolatiloja sekä monitoimisali.

”Oulu on alueen yritystoiminnan ja turismin keskus. Uusi hotelli on osa Suomen kasvustrategiaamme ja Scandic Go -hotellin myötä vahvistamme asemaamme alueella. Vastaamme myös markkinakysyntään ja täytämme tyhjiötä tällä nopeasti kasvavalla markkinalla”, kertoo maajohtaja Laura Tarkka Scandicin tiedotteessa.

Scandicin mukaan hotellialalla nimenomaan economy-segmentti on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, ja sen odotetaan laajenevan entisestään. Kasvua tuovat muuttuneet matkailutottumukset sekä taloudellinen tilanne.

 

Tavoitteena on, että hotelli valmistuu sopivasti Oulun isoja tapahtumia varten, kuten esimerkiksi Euroopan kulttuuripääkaupunki -vuodeksi vuonna 2026.
Strategisen hankekehityksen johtaja Hannu Lokka, SRV

SRV:n strategisen hankekehityksen johtaja Hannu Lokan mukaan rakennustyöt on saada käyntiin uudelleen tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin rakennuksen pitäisi olla valmis ensi vuoden lopulla.

”Tavoitteena on, että hotelli valmistuu sopivasti Oulun isoja tapahtumia varten, kuten esimerkiksi Euroopan kulttuuripääkaupunki -vuodeksi vuonna 2026. Vastaamme näin Oulun hotellimarkkinan kysyntään yhdessä Scandicin kanssa kehittäessämme rakennuksesta keskeisen ja tärkeän matkailua ja liike-elämää tukevan keskuksen”, Lokka sanoo tiedotteessa.

Torihotellihanke on ollut vireillä jo vuodesta 2007 saakka. Ideakilpailun ja kaavoitusprosessin jälkeen liikemies Jyrki Hallikaisen yhtiön kanssa tehtiin maanvuokraussopimus vuonna 2015. Rakennuksen piti olla valmis alkuperäisen aikataulun mukaan jo vuonna 2017, mutta hanke eteni hitaasti, kunnes pysähtyi kokonaan.

Torihotellin työmaa on seissyt talvesta 2022 saakka, jolloin SRV haki Hallikaisen maksuvaikeuksiin joutuneen yrityksen konkurssiin. Sen jälkeen keskeneräinen rakennus on ollut konkurssipesän hallussa ja sille on etsitty ostajaa.

Havainnekuva hotellista.

Tältä näyttää havainnekuvassa Scandic Go -hotellin aula. Kuva: Scandic