Stora Enson Oulun tehtaalle palkataan tänä vuonna 300 uutta työntekijää – BusinessAseman kautta työnhakutreffeille

Tämän kevään aikana rekrytoidaan Oulun tehtaalle muun muassa prosessioperaattoreita, kunnossapitäjiä ja laborantteja. Kuva: Stora Enso

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun tehtalle rekrytoidaan työntekijöitä kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on helmikuussa, jolloin tehtaalle haetaan noin 40 henkilöä kunnossapitoon ja tuotannon operaattorin tehtäviin. Toinen vaihe käynnistyy maalis-huhtikuussa tänä vuonna. Tehtaan toimihenkilörekrytoinnit ovat myös jo käynnissä.

”Tarjoamme tehtaalla myös omaa, kattavaa koulutusta, jotta tehtaalla työskentelisi moniosaajia. Esimerkiksi suurella osalla nykyisestä tuotantohenkilöstöstä on sekä kunnossapidon että prosessioperaattorin koulutus”, sanoo Stora Enson Oulun tehtaanjohtaja Juha Mäkimattila.

”Tehtaalla koulutetaan myös moniosaajia”, sanoo tehtaanjohtaja Mäkimattila. Kuva: Mun Oulu

Toisen paperilinjan muunnos tulee siirtämään osan nykyisestä henkilöstöstä tuleville tuotantolinjoille, joten uutta henkilöstöä haetaan koko tehtaalle erilaisiin tehtäviin. Koska tehtaalla valmistetaan kartonkia korkealaatuisiin elintarvikepakkauksiin, työtehtäviin tarvitaan erilaisia peruskoulutuksia.

”Oulun avautuvat työpaikat antavat erinomaisen mahdollisuuden edistää työyhteisön monimuotoisuutta, kuten ikärakennetta, sukupuolijakaumaa ja kokemustaustaa. Uskomme, että erilaiset ihmiset luovat yhdessä parempaa työyhteisöä, edistävät innovaatioita ja auttavat meitä kehittämään ja kehittymään”, sanoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan henkilöstöjohtaja Sonja Salmi.

Oulun tehdas muunnettiin aaltopahvin pintakartongin valmistukseen vuonna 2021. Toinen käytöstä poistettu paperikonelinja muunnetaan taivekartonkia valmistavaksi kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Investoinnin jälkeen tehtaalla valmistetaan uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja, jotka korvaavat pakkauksissa esimerkiksi muovia ja alumiinia. Tuotannon arvioidaan käynnistyvän muunnetulla koneella vuoden 2025 alkupuolella.

Paljon ennakkoilmoittautumisia BusinessAsemalle

Nyt rekrytoinnin kohteena ovat kokeneet prosessioperaattorit sellutehtaalle ja teknisen taustakoulutuksen omaavat kunnossapidon osaajat, joista koulutetaan prosessioperaattoreita. Rekrytoinnit jatkuvat maaliskuussa, jolloin haetaan prosessioperaattoreita, kunnossapitäjiä ja laborantteja.

BusinessAseman JobCorner-tapahtuma on osoittautunut suosituksi, ja ilmoittautuneita on jo paljon. Mukaan mahtuu etäyhteydellä molempiin infoihin, kello 17 ja 18. Myöhäisempään infoon on mahdollisuus osallistua myös paikan päällä.

”Olemme iloisia, että Stora Enso investoi Ouluun ja voimme JobCornerin avulla olla tukemassa yrityksen rekrytointia. Tapahtuma herätti runsaasti kiinnostusta jo ennen kuin ilmoittautuminen avattiin. Nopeille ilmoittautujille on vielä tilaa kello 18 infossa ja kahdenkeskisiä keskusteluaikoja tehtaan edustajien kanssa”, sanoo palvelupäällikkö Mari Rautiainen BusinessOulusta.

Ilmoittautumislinkki työnhakijoille.