Startup Refugees Christmas Market tuo kansainvälistä joulutoritunnelmaa Pikisaareen

Startup Refugees -verkosto järjestää joulutorit Helsingissä ja Oulussa. Kuva: Aino Råman

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Starup Refugees -verkoston järjestämät popup-tapahtumat antavat yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille mahdollisuuden päästä myymään omia tuotteitaan. Joulutorilla on mukana verkoston järjestämän yrittäjyyskurssin suorittaneita sekä yritysneuvontaa saaneita myyjiä.

”Joulumarkkinoille on valmistauduttu valmistamalla tuotteita myyntiin, miettimällä niiden hinnoittelua, sekä harjoittelemalla markkinointi- ja myyntitaitoja. Moni on myymässä ensimmäistä kertaa Suomessa tuotteitaan, ja he saavat nyt ensiarvoisen tärkeää kokemusta erityisesti suomalaisesta asiakaskunnasta” kertoo ”, Startup Refugees -verkoston viestintäpäällikkö Anni Lehtonen.

Verkossa pidetylle yrittäjyyskurssille osallistui tänä syksynä 30 henkilöä 22 eri maasta. Kurssilla opeteltiin yrittäjyyden alkeet erityisesti suomalaisessa kontekstissa.

”Ukrainalaisten pakolaisten saapuminen näkyy asiakaskunnassamme ja olemmekin huomanneet, että heidän keskuudessaan on koko ajan lisääntyvää kiinnostusta itsensä työllistämiseen. Tulevilla joulumarkkinoilla on jo mukana ukrainalaisia yrittäjiä”, sanoo Lehtonen.

Ei niin perinteinen joulutori

Asiakkaat voivat odottaa tapahtumalta lämmintä ja kansainvälistä tunnelmaa, saattaapa siellä päästä kuulemaan myös live-musiikkia Lähi-Idästä. Tuotetarjonnassa on paljon valinnan varaa: taidetta, koruja, palveluita sekä ruokaa, juomaa ja kosmetiikkaa. Tapahtumasta saatava tuotto menee kokonaisuudessaan suoraan myyjille.

”Kaikki myyjät ovat tulossa mukaan hyvin innokkaina, sillä tämä on heille mahtava tilaisuus päästä testaamaan tuotteitaan ja palveluitaan, sekä saada niistä ensiarvoisen tärkeää palautetta jatkoa varten. Monia, jotka ovat ensimmäistä kertaa mukana ymmärrettävästi myös vähän jännittää”, Lehtonen kertoo.

”Tapahtuma ei tosiaan ole perinteinen joulumarkkina, vaan samaan aikaan siellä voi tutustua myös moniin eri kulttuureihin ja oppia uutta. Tässä on mainio tilaisuus hankkia vähemmän perinteiset joululahjat sekä tukea samalla maahanmuuttajataustaisia pienyrittäjiä”, hän lisää.

Startup Refugees Christmas Market 10-11. joulukuuta Kulttuurilaboratorio, Pikisaarentie 15, Oulu. Avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11.00-18.00.

Lue myös