Slush Oulu vauhdittaa startup-toimintaa – Helsingin rinnakkaistapahtuma Oulussa jo kolmatta kertaa

Slush Oulussa kasvuyrittäjillä, työelämän asiantuntijoilla ja liike-elämästä kiinnostuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus verkostoitua, kuulla yrittäjätarinoita, kokea jännittävä pitchauskilpailu sekä saada ideoita omaan yritystoimintaan. Kuva: Oulun yliopisto

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yrittäjyyttä edistävä tapahtuma Slush Oulu Community Side Event järjestetään perjantaina 1. joulukuuta Oulun BusinessOulun talossa. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa samaan aikaan kuin Helsingissä pidettävä suurtapahtuma Slush.

Slush Oulu järjestetään Oulun omalla Startup Stationilla BusinessOulun talossa Hallituskatu 36 A kello 14-20. Oulun oheistapahtumassa kasvuyrittäjillä, työelämän asiantuntijoilla ja liike-elämästä kiinnostuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus verkostoitua, kuulla yrittäjätarinoita, kokea jännittävä pitchauskilpailu sekä saada ideoita omaan yritystoimintaan.

”Tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä alueen opiskelijoiden, korkeakoulujen ja yrittäjien kanssa. Oulun alueella on paljon kansainvälisiä opiskelijoita, joiden on vaikea työllistyä alueen yrityksiin tai organisaatioihin”, toteaa Täydentävien opintojen keskuksen johtaja, Eva Maria Raudasoja Oulun yliopistosta.

”Slush Oulu -tapahtuma haluaa rohkaista kaikkia eri alojen opiskelijoita miettimään uraa myös oman yrityksen perustamisen kautta”, hän lisää.

Mukana on myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kasvuverkosto.

”Me haluamme olla mielellämme mukana tapahtumassa, sillä Suomi tarvitsee lisää kasvuyrityksiä. Me toimivat yritykset haluamme olla mukana tukemassa tulevaisuuden kasvuyrittäjiä. On todella hienoa huomata, että yrittäjyys innostaa ja motivoi opiskelijoita. Pohjoisesta on kasvanut paljon menestyneitä yrityksiä ja kasvupotentiaalia löytyy maakunnasta runsaasti”, toteaa kasvuverkoston puheenjohtaja, yrittäjä Pasi Kinnunen Esmo-yhtiöistä.

Tapahtumassa kuullaan yrittäjätarinoita neljältä puhujalta. Puhujina tapahtumassa ovat Teemu Kivioja (Tecinspire Oy), Juha Roininen (Carbon Balance Finland Oy), Annika Sorvari (Nakoa Oy) ja Johanna Pelkonen (Voice Intuitive Oy).

Pitchauksessa luvassa rahapalkintoja

Slushissa on myös opiskelijatiimien pitchauskilpailu, jossa tuomareina ovat Niko Candelin (Netox Oy), Sami Heikkilä (OP Pohjola), Fatima Khitous (Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu), Juhani Lahdenperä (Biotech Start-up Management Oy), Arina Lykova (EntreCom Enterprise Community) ja Pasi Vartiainen (Finnvera Oyj).

Kolme parasta pitchausta palkitaan. Pääpalkinto on Oulu Innovaatio Allianssin lahjoittama 1000 euroa, toinen palkinto on 500 euroa Esmo-yhtiöltä ja kolmas palkinto on 300 euroa Antell Oyltä.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Finanssi ry, OuluES, Oulun Ekonomit, Suomen Ekonomit, BusinessAsema, BusinessOulu, Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät ja Oulun kauppakamari.

Slush Oulu -tapahtumasta lisätietoja tästä linkistä.