Radisson Blu Hotel on Oulun kansainvälisin työnantaja 2024 – työkulttuuriin kuuluu tasa-arvoisuuden ylläpitäminen

Radisson Hotel Groupin käytössä on maailmanlaajuinen rekrytointikanava, jossa henkilöt voivat hakea työtehtäviä avoimiin paikkoihin ympäri maailmaa. Kuva: Mun Oulu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Nuorkauppakamarin järjestämän Oulun seudun kansainvälisin työnantaja 2024 -kilpailun voitti Radisson Blu Hotel Oulu. Palkinto luovutettiin BusinessAsemalla hotellinjohtaja Tarja Karvolalle. Kilpailun voittaja on ehdolla myös Suomen Nuorkauppakamarien valtakunnalliseen International Employer of the Year -kilpailuun.

Radisson Blu Hotel Oululla on ei-suomea puhuvia työntekijöitä noin 50 henkilöä ja 20 eri kansalaisuuden edustajaa. Rekrytointikäytännöissä korostuu kansainvälisyys ja työpaikkailmoitukset ovat saatavilla myös englanninkielisinä.

Palkinnon perusteista Nuorkauppakamari mainitsee, että Radisson Blu Hotel Oulun yksi työkulttuurin tärkeimmistä kriteereistä on tasa-arvoisuuden ylläpitäminen. Blussa jokainen työntekijä ja yksilö on tasa-arvoinen riippumatta taustasta, kansallisuudesta, uskonnosta, ihon väristä, sukupuolesta, uskonnosta tai iästä.

”Kulttuuri on syntynyt vuosien varrella ja se on osa jo hotellin syvintä olemusta. Kielitaitovaatimuksena salin ja keittiön puolella se, että henkilö puhuu ja ymmärtää englantia ja jonkin verran suomea. Kerroshoidossa kielitaitovaatimuksia ei ole, vaan porukka koostuu eri kansallisuuksista, joissa he toimivat toinen toistensa tulkkina”, perusteluissa mainitaan.

ryhmä ihmisiä seisomassa

Palkinto luovutettiin BusinessAsemalla hotellinjohtaja Tarja Karvolalle (keskellä). Kuva: Nuorkauppakamari

Lisäksi hotelli käyttää perehdyttämiskäytännöissä kielenä englantia ja suomea, ja kaikki koulutusmateriaalit ovat vähintään suomeksi ja englanniksi, mutta suurin osa löytyy myös usealla eri kielellä.

Silti työpaikassa kannustetaan suomen kielen opiskeluun eri kurssien ja opintojen kautta, ja päivittäisessä kommunikoinnissa muistutetaan henkilökuntaa käyttämään aktiivisesti myös suomen kieltä, sillä helposti keskustelu arjessa kääntyy englanninkieleksi.

Vuoden kansainvälisin työnantaja- kilpailussa etsittiin yritystä, joka on onnistunut rekrytoinneissa, perehdyttämisessä sekä sitouttamaan kansainvälisiä osaajia sekä maahanmuuttajia työntekijöikseen. Kilpailussa yhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna Oulun Kauppakamari, International House Oulu ja BusinessOulu.