Peliala etsii uusia tekijöitä Oulussa – alalle haluaville tarjotaan valmennusta ja verkostoitumista

”Yrittäjyyden kautta voi parhaiten luoda unelmien työpaikan. Ei tarvitse odottaa, että joku muu sen loisi ja taistella muiden työnhakijoiden kanssa samasta paikasta”, sanoo yrittäjiä sparraava peliyrittäjä Jussi Autio. Vieressä roolihahmo pelistä. Kuva: Resistance Games

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Talven aikana alasta kiinnostuneille tullaan järjestämään viisi verkostoitumis- ja työpajatilaisuutta, joiden teemat käsittelevät pelitiimien ja -yritysten toimintaa realistisesti, mutta inspiroivasti. Tavoitteena on saada koottua tiimejä, joille voidaan tarjota yritystoimintaan johtavaa esihautomotyyppistä valmennusta.

Peliala on kulttuurialan suurin vientituote Suomessa ja suurimpia veronmaksajia, joten mistään puuhastelusta ei liiketoiminnassa ole kyse. Oulu on tunnettu vahvasta peliosaamisesta, ja tuo asema halutaan säilyttää.

”Pelialalla on edelleen paljon ihmisiä töissä, mutta vähemmän yrityksiä. Uusia tekijöitä sekä tuoreita ideoita ja näkökulmia tarvitaan lisää varmistamaan alan elinvoimaisuus”, sanoo järjestävän tahon edustaja Anne Ryynänen BusinessOulusta. 

Yrityskehityksen asiantuntija Anne Ryynänen korostaa tiimin merkitystä: ”Myös pelialalla yrittäminen on pitkäjänteistä tekemistä, joka vaatii monenlaista osaamista. Monipuolinen ja hyvin yhteen pelaava tiimi on tekemisen a ja o, jotta karikoista osataan selvitä ja onnistumisia juhlistaa.” Kuva: Anna Karppinen

”Kun koulutusta on vähennetty ja parhaita tapoja päästä sisään alalle on harjoittelupaikka, on tässä oiva tilaisuus ottaa ensiaskeleet. Mukaan voi hypätä yksittäisenä tekijänä, jolloin autamme tiimin löytymisessä, tai valmiina tiiminä. Osallistua voi myös riippumatta siitä, onko kiinnostuksen kohteena pelisuunnittelu, grafiikka, koodaus, äänisuunnittelu tai joku muu”, Ryynänen lisää.

Resistance Gamesin taiteellinen johtaja Jussi Autio tulee vetämään verkostoitumistilaisuudet, joiden sisällöllinen anti tarjoaa erilaisia työkaluja visiointiin.

”Rationaalisuus on tärkeää yritystoiminnan aloittamisessa, mutta yhtä lailla tärkeää on kuitenkin yhteinen unelmointi, sillä se saattaa ihmiset yhteen ja luo ryhmästä tiimin. Siksi lähdemme työpajamaisesti rakentamaan ajatusta menestymisestä ja tiimistä sekä työkaluista, jotka johtavat menestykseen”, hän korostaa.

Tavoitteena on saattaa yhteen henkilöitä, joilta löytyy ideoita ja kiinnostusta pelibisnekseen.

”Verkostoitumistilaisuuksiin voi tulla mukaan kuka vain. Kiinnostus alaa kohtaan riittää, ammattilainen ei tarvitse olla”, Autio rohkaisee.

Verkostoitumisvaiheen jälkeen on mahdollisuus edetä esihautomotyyppiseen yritysvalmennukseen, joka koostuu liiketoiminnan ja pelisuunnittelun keskeisistä osa-alueista. Tiimikohtainen valmennus tähtää yritystoiminnan aloittamiseen.

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään olosuhteiden niin salliessa BusinessAsemalla 2.3. Tarkemmat tiedot sisällöistä ja ilmoittautumisesta löytyvät osoitteesta www.businessoulu.com/gameteam

Tarjolla teemoitettuja pelitapaamisia:

  • Ajatus menestyksestä 2.3.
  • Tiimi menestykseen 16.3.
  • Tiet menestykseen 23.3.
  • Työkalut menestykseen 30.3.
  • Materiaalit menestykseen 6.4.

Tapaamisissa syntyville tiimeille tarjotaan yritystoimintaan tähtäävä valmennusohjelma, jonka osa-alueita ovat liiketoiminta, tiimityöskentely, pelisuunnittelu, ohjelmointi, grafiikka ja äänituotanto.